Hlavní obsah

Konečně, čekal jsem dlouho! Vitík se poprvé trefil za Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za Lvíčata už se jednou v kvalifikaci trefil. A teď, zrovna před odjezdem na sraz fotbalové reprezentace do 21 let před zápasy v Albánii a Andoře, vymazal nulu také v kolonce ligových zásahů. Nejenže se 19letý stoper Martin Vitík usazuje v základní sestavě Sparty. Při vítězném duelu v Mladé Boleslavi (3:0) se po Dočkalově rohu postaral o druhý gól a připsal si první branku za áčko. „Konečně,“ jásá po svém 25. ligovém startu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují gól Martina Vitíka na 2:0 během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Těžko si mohl přát víc. Sparta v lize na jaře poprvé vyhrála venku, udržela čisté konto a její mladý stoper oslavil svůj premiérový gól v áčku.

„Čekal jsem na něj opravdu dlouho, jsem rád, že se to konečně povedlo. Dostal jsem od Bořka výborný balon, byl jsem tam sám a trefil se," pochvaluje si Martin Vitík v rozhovoru pro klubovou televizi.

Letenští použili jednotný recept. Všechny tři góly vstřelili po centrech ze stran. Po utkání vyšlo najevo, že na tréninku přesně taková zakončení speciálně trénovali. Vyplatilo se.

„Myslím si, že v Boleslavi to bylo lepší než na tréninku. A v zápase je to hlavní," usmívá se šťastný střelec.

Sparta až v sedmém jarním kole dokázala skórovat v prvním poločase, hned dvakrát. Po přestávce už si zápas pohlídala.

„V první půli jsme víc dominovali, po ztrátě míče jsme vždy dokázali dobře reagovat. Ve druhém poločase už to nebylo takové, byly tam nějaké závary, ale jako obrana a celý tým jsme to ustáli. Konečně jsme udrželi nulu, která nám dlouho chyběla," cení si dalšího pozitiva.

Výhrou nad Pardubicemi a v Boleslavi tým zarazil jarní mizérii.

„Celkově je důležité, že nabíráme vítězstvími sebevědomí. Musíme v tom pokračovat, lepší se to. Ale hlavně musíme dát stranou slova a ukázat to na hřišti," nabádá Vitík.

Reklama

Související témata: