Hlavní obsah

Haló, Honzíku, jak mě slyšíš...? Hoftychovi při snaze o kontakt s VAR zakryli mikrofon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umí brát věci s nadhledem, což v často dusné a vypjaté atmosféře mezi lavičkami nebývá zvykem. Jedno drobné bezvýznamné vítězství mu ovšem velkou radost nepřineslo. „Když jsme si s Pavlem Vrbou podávali ruce, málem si o mě vykloubil prst. Ale jasným vítězem zápasu je Sparta,“ hořce se pousmál trenér Pavel Hoftych poté, co fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli na domácím trávníku 0:3 a v ligové tabulce zůstávají pouhé tři body nad skupinou o záchranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Utkání Středočechům uteklo v prvním poločase, po přestávce se zlepšili. Dvakrát je však zastavil v rozletu zastavil zdvižený praporek.

„Co mám informace, ofsajdy to byly. Verdikty rozhodčích nijak nezpochybňuji," ujišťuje Pavel Hoftych.

Videorozhodčím kdekdo nadává. Kouč Mladé Boleslavi se stal průkopníkem. Ve vší počestnosti se pokusil s VAR navázat přímé spojení.

Televizní kamery ho zachytily, jak se při přezkoumávaní jedné ze situací přitočil k asistentovi s praporkem a přes jeho port zkusil oslovit muže u monitoru. Videorozhodčím byl Vít Ondráš, jeho asistentem Jan Paták.

„Honza Paták je můj známý, už z dorostu ve Zlíně. Zkusil jsem mu pošeptat Honzíku, prosím tě... Patří to k tomu, pošprajcovat se, pošpásovat. Ale zakryli mi mikrofon, bohužel," líčí Hoftych s úsměvem svůj originální vtípek, který nedošel naplnění.

Tak jako ostatně výkon celého týmu v nedělním duelu.

V defenzivě trenér postrádal Karafiáta, Šimka a Douděru, problémy má i se skládáním útoku.

„V útoku chyběl Milan Škoda, vypořádáváme se i s odchodem Fily do Slavie. Od trojice Ladra, Ewerton, Skalák jsme čekali více. Bohužel Ewerton, jak se dostává pod mediální tlak, není tak lehký a soupeři ho mají přečteného," vadí Hoftychovi, že Brazilec v posledních týdnech neřadí jako dřív.

Postavení Bolky v tabulce je tak dál na pováženou.

„Po reprezentační přestávce nás čekají další dva zápasy v Mladé Boleslavi. Proti Hradci Králové budeme jako hosté, potom hrajeme s Českými Budějovicemi. Musíme se nachystat, abychom získali co nejvíc bodů," plánuje Hoftych.

Reklama