Hlavní obsah

Konečně výhra, Priske už cítil tlak. Sparta si poradila i bez Kuchty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soupeři ze severu, ať norského či českého, jim nevoněli. Fotbalisté Sparty proto museli vyrazit směrem na jih, aby se jejich nový trenér Brian Priske na čtvrtý pokus dočkal první výhry v soutěžním utkání. Pražané zvítězili v Českých Budějovicích 2:0, zápas 2. ligového kola rozhodla již do přestávky a pak vývoj kontrolovala.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Čvančara ze Sparty a Asger Sörensen ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Produktivita byla na startu sezony jejich největší slabinou. Letenští v úvodních třech zápasech vyslali 64 střel, vytěžili z nich ovšem jen dva góly. Na Střeleckém ostrově se prosadili hned první ránou. Po rohu nakrátko ji vyslal obránce Höjer, pomohla mu i Horova teč. Asistenci si po dlouhých 14 kolech bez bodu připsal reprezentant Pešek.

Jak si Sparta poradí bez Kuchty, který dostal trest na pět kol? Priske trochu překvapivě postavil k Čvančarovi do útoku Juliše, který už byl jednou nohou na hostování v Teplicích. Změna rozestavení mužstvu prospěla. Hra Sparty byla variabilnější a v útoku méně čitelná. Po akci aktivního Daňka náskok brzy zvýšil Čvančara.

Jak si Sparta poradí bez Kuchty? Diskuse v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Výhru jsme všichni moc potřebovali, po úvodu sezony jsme už cítili tlak," netají Brian Priske, jak moc se mu ulevilo. „Tři body jsou odměnou za tvrdou práci v posledních dnech a týdnech. Řekl jsem hráčům, že jsme si to zasloužili. A aby první vítězství brali jako motivaci do další tvrdé práce," vyzývá dánský kouč.

Zdálo se, že bez Kuchty bude mít Sparta v ofenzivě velký problém. Čvančara s Julišem ovšem ukázali, že také dokážou soupeře atakovat. „Jednoznačně, k jejich výkonu bych přidal i střídajícího Drchala. To jsou hráči, kteří teď budou bojovat o místa na hrotu podle toho, kolik zvolíme útočníků. Dál platí, že nastoupí ten, kdo bude nejlíp hrát a trénovat. Příkladem je právě Drchal, který trénoval velmi dobře. Velký talent a potenciál má samozřejmě Čvančara. Ještě víc se musí dostat do rytmu, protože nám chyběl v důležité části přípravy," hodnotí Priske.

Chybělo mu devět hráčů, jedno místo na lavičce zůstalo dokonce volné. Citelné mohou být absence Krejčího mladšího a Haraslína. „Budou mimo v horizontu týdnů, a nebudou to jen dva týdny," kaboní se kouč.

Reklama

Související témata: