Hlavní obsah

Koubek s Váchou zaplatí za plotnu penězi i prospěšnou činností, Sparta pyká za derby

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise potrestala fotbalisty Sparty Tomáše Koubka a Lukáše Váchu za jejich výroky po utkání s Brnem na adresu asistentky rozhodčí Lucie Ratajové pokutou ve výši 40 000 korun. Zároveň jim nařídila jako fotbalově prospěšnou činnost vést jeden mládežnický trénink jinde než ve Spartě. Letenský klub pak má za vniknutí fanoušků na plochu po derby se Slavií na jeden zápas uzavřeny sektory za brankou a zaplatí pokutu 200 000 korun.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Po závěrečném hvizdu derby několik desítek fanoušků Sparty vtrhlo na hrací plochu.

Článek

Ženské k plotně a ne na fotbalové hřiště...? Na tyto výroky letenský tandem jen tak nezapomene. Sparta udělala z Lukáše Váchy a Tomáše Koubka ambasadory svého ženského týmu, navíc si s ženami musejí zatrénovat, aby se ujistili, jak si i dívky s balónem rozumějí.

Ve čtvrtek se pak s trestem přidala také disciplinárka.

„Účastníci profesionálních soutěží se musejí chovat profesionálně. Pokud má kdokoliv výhrady k výkonu rozhodčích, může využít nástrojů, které mu dávají vnitřní fotbalové řády. Emotivní výkřiky do éteru, navíc takového charakteru, profesionální nejsou. Disciplinární komise přikročila k trestu fotbalově prospěšné činnosti obdobně, jak tomu učinila v minulosti v případu neudržených emocí Davida Limberského," poukazuje předseda tribunálu Richard Baček.

Komise rozhodčích potrestala asistentku sudího Lucii Ratajovou za chyby v duelu Brno - Sparta pozastavením činnosti na čtyři utkání.

Obě S zaplatí pokuty za derby

Letenský klub zásoboval komisi ještě dalším případem. Po prohraném derby vnikli příznivci Sparty na trávník, zahnat zpátky je museli těžkooděnci. Proto Sparta za porušení povinnosti pořádajícího klubu vyfasovala trest v podobě uzavření sektorů H37 - H40 a D45 - D48 na jedno soutěžní utkání nepodmíněně a pokutou ve výši 200 000 Kč.

Zkrátka nepřišli ani sešívaní. Slavia za nesportovní chování svých fanoušků při derby, mimo jiné i za napadení člena pořadatelské slžuby, zaplatí pokutu 100 000 korun.

„Charakter a výše trestu pro oba kluby odpovídá nastavenému trendu naší komise, kdy za závažná provinění způsobená fanoušky domácího klubu nesou důsledky nejen klub, ale i jeho fanoušci. V tomto kontextu a s ohledem na závažnost disciplinárních provinění i výše pokuty odpovídá naší rozhodovací praxi," vysvětluje Baček.

Jablonec pak za použití pyrotechniky domácími fanoušky, které vedlo k přerušení utkání s Mladou Boleslaví, dostal pokutu 50 000 korun.

Reklama

Související témata: