Hlavní obsah

Kouč Příbrami Morales: Klidně hráčům řeknu Ciao!

Když vstoupil do kabiny, zněly chodbou kladenského stadiónu výrazy, které nelze reprodukovat. Kouč Příbrami Massimo Morales byl rozzlobený a rozžhavený doběla. Zloba na hráče, kteří nesplnili jeho úkoly, z něho doslova sršela i na pozápasové konferenci. Dokonce pohrozil i svým koncem u mužstva.

Článek

Vypadáte hodně rozzlobený, porážka vás hodně vytočila?

Samozřejmě! Vadí mi, že někteří hráči neodevzdávají maximum. Jako by jim o záchranu ani nešlo. Na tréninku vypadali dobře, pracují normálně, poznám, kdy je mužstvo připravené. V utkání to pak nevydají. Nevím, proč nezopakují výkon jako proti Spartě, Ostravě nebo Slavii. Takhle špatně přistoupili už k zápasům ve Zlíně, na Bohemians, doma s Teplicemi a Boleslaví.

Čím si to vysvětlujete?

To opravdu nevím. Ve fotbale pracuji pětadvacet let, přišel jsem z jižní Itálie a tam jsem zažil a viděl ledacos, ale to, co se děje v Příbrami, to už smrdí.

Jak to budete řešit?

Zeptám se v pondělí hráčů v kabině, jestli se chtějí zachránit. Když ne, tak jim klidně řeknu ciao, auf Wiedersehen nebo na shledanou. Nemám s tím problém. Budu si hledat jiný klub. Oni zřejmě zapomněli, že se do ligy dostali se mnou. Když spadnou, nejsem si jistý, že se dokáží rychle vrátit zpět.

Takže opravdu chcete odejít?

Promluvím si o tom s Jaroslavem Starkou, šéfem klubu. Určitě to budeme řešit spolu. Třeba má jiný názor, nevím, nebo se shodneme a přijmeme opatření. Když se domluvíme i v kabině, že se hráči chtějí zachránit, maximálně se připravíme na Olomouc. Při optimálním výkonu jsme schopni ji porazit a záchranu máme pořád ve svých rukách.

Mluvíte o odchodu a jiném angažmá. Myslíte třeba i na funkci asistenta trenéra české reprezentace, pokud by se jím stal František Straka?

Tak to vůbec ne! Jsem profesionál. To, o čem mluvíte, je jiná kapitola.

Reklama

Související témata: