Hlavní obsah

Kovář v základu Rudých ďáblů! Pořád to nic neznamená, říká Rosický. Do Ameriky gólman neletí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celkem paradoxní souběh událostí. Obhájce českého titulu začal představovat cíle pro novou sezonu pouze půl hodiny před tím, než Matěj Kovář nastoupil v přípravném utkání v Edinburghu proti Lyonu v základní sestavě Manchesteru United. Právě mladý gólman vychytal fotbalové Spartě v minulé sezoně ligový triumf a letenský obhájce teď úpěnlivě čeká, zda se mu Kovář vrátí na další hostování, které je ze strany Rudých ďáblů přislíbeno. Večer vyšlo najevo, že Kovář nepoletí na turné do Ameriky, což nahrává jeho návratu do Prahy.

Zůstane Matěj Kovář ve Spartě? Pořád je to možné, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čekání na Kováře, jeden z hlavních motivů sparťanského léta. Jasno není ani poté, co se novou brankářskou jedničkou Manchesteru United stane André Onana, který za 51 milionů eur (1,21 miliardy korun) dorazí z Interu Milán.

Mladý Čech je stále v kádru anglického velkoklubu a proti Lyonu vyrukoval od první minuty. Pokud by odletěl s Manchesterem na přípravné turné do Ameriky, český mistr by na něj sotva mohl déle čekat.

„Že dnes Matěj chytá v základu Manchesteru United, nic neznamená. Jsme s jeho klubem v pravidelném kontaktu, pořád je možné, že u nás bude chytat. To platí, ale nelze na něj čekat donekonečna. Když ne, přijde jiný brankář," opakuje sportovní ředitel Tomáš Rosický slova, která řekl i před týdnem na soustředění v Rakousku.

Sparta na trénink pozvala fanoušky. Předvedly se jim i čerstvé posily James Gomez a Victor OlatunjiVideo: Sport.cz

Volný je sice stále reprezentační exsparťan Tomáš Vaclík, podle zákulisních informací se ovšem na Letné ohlížejí po brankářích spíše v zahraničí.

Podstatné samozřejmě je, dokdy jsou ochotní na Kováře čekat.

Tomáš Rosický o očekávaném odchodu Tomáše Čvančary a situaci kolem Matěje KovářeVideo: O2 TV Sport

„Naše interní věc, ale víme, že o víkendu začíná liga a kdy nám začínají předkola v evropských pohárech," uculuje se Rosický.

Večer svitla Spartě reálnější naděje. Kovář s Manchesterem na přípravné turné do USA neodletí. Anglický velkoklub zveřejnil na svém webu seznam 31 hráčů, které trenér Erik ten Hag bere do Ameriky. Jedním ze čtyř brankářů je jiný Čech, devatenáctiletý Radek Vítek.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Kovář přišel loni po startu sezony na hostování bez opce, což se teď ukazuje jako problém.

„Originální domluva byla na dva roky. Uvidíme, jak to dopadne. Když jsme si Matěje vyhlédli, získali bychom ho klidně i na jeden rok. Ale byla to spíš výjimka, příště nebudeme dělat hostování bez opce," avizuje Rosický.

Poslední, zatím pátou letní posilou se ve středu dopoledne stal gambijský stoper James Gomez. „Další posily nemůžu vyloučit. Teď jsme však spokojeni s tím, s čím do sezony jdeme. S trenérem se pak vůbec nebavíme, že by měl někdo odcházet," dodává Rosický.

Reklama