Hlavní obsah

Krch dal svůj první gól, ale ohlásili Schicka

Praha

Stoper Bohemians 1905 Daniel Krch dal v sobotu vítězný gól Jablonci, ale hlasatel ve vršovickém Ďolíčku ohlásil jako střelce jeho spoluhráče Patricka Schicka. Smutné. Po několika minutách se opravil... „Bral jsem to v klidu, nerozhodilo mě to,“ smál se třiadvacetiletý Krch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians Daniel Krch oslavuje vítězný gól na 2:1 proti Jablonci.

Článek

„Pro mne to je moc cenný gól. Vždyť byl první a hned vítězný," liboval si po utkání. I když udělal chybu před vedoucí trefou Severočechů, nijak se tím netrápil. „Nebral jsem ten gól, jako že bych ho zavinil. Cítil jsem určitou odpovědnost, protože jsem něco mohl udělat líp. Ale že bych se stresoval, že byl můj, to zase ne," konstatoval.

Přes veškerou snahu o vyrovnání odcházeli domácí do kabin za stavu 0:1. „My jsme měli šance i v první půli, klidně to mohlo být nerozhodně, jenže jsme je nedali. V šatně jsme si o půli řekli, že to je poslední poločas v tomhle roce, takže do toho dáme všechno. Snažili jsme se chytnout lidi, ti nám také pomohli a vyšlo to. Při rohovém kopu Milana Jiráska byl před brankou chumel. Někdo přeběhl přede mnou, já se pak v náběhu někomu vyhnul a skočil po balónu," popsal klíčový moment utkání Krch.

Parádní závěr podzimu

Vršovičtí klokani měli po prvních pěti ligových kolech čtyři body. V posledních pěti podzimních jich udělali jedenáct a utekli ze sestupových příček. „Závěr podzimu byl opravdu skvělý. Poslední zápas byl výbornou tečkou. Báječně jsme zápas otočili. Jsme třináctí, což je příjemnější, než na sebe v přípravě koukat, že jsme na sestupových příčkách. Bohužel je to jenom o bod. Hlavní bude, abychom zabrali na jaře, chytli začátek a mohli být klidnější a nehonili záchranu na poslední chvíli. Důvod k velkému jásání není, sotva jsme překročili polovinu soutěže. Ale určitě je to velice důležitá výhra, protože je lepší mít bodík navrch, než ztrácet," říkal spokojeně Krch.

Bohemians porazili Jablonec po dlouhých patnácti letech. Černou sérii ale hráči v hlavách neměli. Její začátek nikdo z týmu nepamatuje. To je strašně dlouho. Nikdo z kluků tu asi není tolik let, já jen tři roky, takže jsme si to nijak nebrali," přiznal mladý stoper.

Reklama