Hlavní obsah

Krejčího černý týden. Vůbec jsem neuvažoval, že by kvůli penaltě dostal volno, ujišťuje Priske po první ztrátě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparťanský kotel skandoval jeho jméno, přestože už kapitán na hřišti nebyl. Fanouškům je moc dobře jasné, že bez něj by mužstvo mistrovský titul nejspíš nezískalo. Ladislav Krejčí mladší nicméně prožil černý týden. V úterý jako vyhlášený specialista na penalty v rozstřelu neproměnil a Kodaň uťala Pražanům sen o Lize mistrů. V sobotu pak vlastní zaváhání hasil faulem na červenou kartu a oslabená Sparta remízou 1:1 v Teplicích ztratila první body v ligové sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený Ladislav Krejčí ze Sparty Praha po utkání 5. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Během klíčové odvety po dlouhé době vypadl z role. „Bohužel jsem týmu nepomohl, jsou dobré a špatné chvíle," kabonil se zklamaný Ladislav Krejčí poté, co v rozstřelu napálil z penalty břevno.

Ve čtvrtek dostali hráči volno, hlavně aby si pročistili hlavu. Osm změn v základní sestavě Spartu před týdnem v Jablonci nepoznamenalo, vyhrála tam 5:1. V Teplicích trenér Brian Priske proti úterní odvetě s Kodaní vyměnil šest hráčů.

Na křídle se představil Martin Minčev, na krajích Jan Mejdr a Matěj Ryneš. V záloze nastoupili Qazim Laci a David Pavelka, v obranné trojici pak naskočil Martin Vitík.

Co mi blesklo hlavou, když jsem nedal penaltu? Sprosté slovo..., přiznal Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

V sestavě naopak zůstali brankář Peter Vindahl, obránci Ladislav Krejčí a Filip Panák a útočníci Jan Kuchta s Lukášem Haraslínem.

„Věříme, že nastupujeme s tím nejlepším, co máme. Nemáme obavy, že bychom zápas neměli zvládnout," ujistil v rozhovoru pro O2 TV Sport asistent Luboš Loučka.

Největším překvapením v základní sestavě byl Pavelka. Zkušený 32letý internacionál nastoupil od začátku v soutěžním zápase poprvé od 19. listopadu minulého roku.

„Po zranění tvrdě pracoval na návratu," poukazuje Loučka.

V nastavení prvního poločasu se Pavelka dokonce musel chopit kapitánské pásky. Krejčí podcenil centrovaný míč a stáhl unikajícího Filu, svého kamaráda z Brna. Nejprve dostal jen žlutou kartu, po zásahu VAR ho však rozhodčí Stanislav Volek rovnou vyloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty vidí červenou kartu.

„Láďa je náš kapitán, určitě jsme nezvažovali, že bychom mu kvůli neproměněné penaltě dali volno. Nedal ji po dlouhé sérii proměněných, je silný hráč se silným charakterem. Pokud jde o vyloučení, situaci jsem neviděl přesně. Předpokládám, že rozhodčí a VAR odvedli dobrou práci," líčí Priske.

Předtím videorozhodčí posvětil úvodní Kuchtův gól, který zaváněl ofsajdem. Hosté si těsný náskok hlídali i o deseti. A když už se zdálo, že vyhrají, pět minut před koncem jim Egypťan Jásir dal gól.

Po rohovém kopu, když se odpoutal od Mejdra a předskočil i Sejka. V součtu s Kodaní tak Sparta všechny poslední tři góly inkasovala ze standardních situací...

„Standardky jsou něco, na co se vždycky zaměřujete, ať už ofenzivní, tak defenzivní. Je to také něco, jak nás mohou soupeři v české lize překonat. Rychlou přechodovou fází nebo právě tímhle," poznamenává dánský kouč.

„Stejně tak i Teplice. Z otevřené hry, když jsme dobře postavení, nás soupeři moc neohrožují. Luboš Loučka odvádí dobrou práci, stejně jako dřív, tak i teď. Je jasné, že standardky musíme zase mít ve svůj prospěch," přeje si Priske.

Až doma v Praze se jeho hoši dozvědí, zda ve čtvrtek v úvodním utkání play off o Evropskou ligu nastoupí na půdě Dinama Záhřeb, nebo AEK Atény.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.