Hlavní obsah

Křetínského kabela prázdná nebyla, policie už koná, tvrdí šéf fotbalu Pelta

Praha

Co bylo v kabele šéfa Sparty Daniela Křetínského, kterou před více než měsícem předal předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi, zůstává nadále záhadou. Objevily se však spekulace, že v kabele, kterou Pelta předal protikorupční policii, žádné důkazy nebyly. To Pelta v rozhovoru pro deník Právo popírá.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta už před časem přiznal, že ho celá kauza trápí.

Článek

"To jsou spekulace, které možná pramení z toho, že nikdo neví, co bylo obsahem, a potřebuje se k tomu vyjádřit. Stále platí, že dokud policie případ neuzavře, nebudu dávat informace. Mohu pouze říci, že postupuje standardně a rozhodně koná. Například na výsleších už bylo několik lidí včetně mě, a co se týká důkazů, kabela nebyla prázdná," prohlásil Miroslav Pelta.

Podle deníku Insider, který s informací o "prázdné" kabele přišel, byli vyslechnuti například bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký nebo šéfka rozhodčích Dagmar Damková.

O tom, že protikorupční policie postupuje v této kauze standardně, svědčí i slova jejího šéfa Tomáše Martince, který v úterním Právu říká: "Určitě nelze sdělit, čeho se to týká a co konkrétně policie koná. Já mohu říci, že do současné doby bylo v této věci vyslechnuto několik osob. Nikomu zatím nebylo sděleno žádné obvinění."

Zda šlo o korupci jen uvnitř českého fotbalu, nebo i ve spojení se zahraničními sázkařskými mafiemi, tak zůstává záhadou.

Reklama

Související témata: