Hlavní obsah

Kuchta má na mladoboleslavského gólmana recept. Podobně už si Šedu vychutnal

Nebylo to poprvé, co si slávistický útočník Jan Kuchta mladoboleslavského gólmana Šedu vychutnal. Už v libereckém dresu mu dal podobný gól, jako v sobotním ostře sledovaném duelu, kdy ho devět minut před koncem první půle obral o balon, aby pak střílel do prázdné brány. „Viděl jsem, že má problémy s rozehrávkou,“ líčil nejlepší střelec uplynulého ligové sezony, jak ke kuriózní brance přišel. Pro Slavii důležité, protože znamenala vedení, na které domácí už nedokázali odpovědět. Zvláště, když celý druhý poločas hráli jen v deseti...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Slavie Jan Kuchta.

Článek
Fotogalerie

Mladoboleslavského gólmana prostě atakoval a presoval, takže ten nakonec napálil do Kuchty. A to přesto, že mohl balon odehrát kamkoliv. Třeba na tribunu, aby hrozícímu nebezpečí zabránil.

„Ale já chtěl, aby balon, kterým mě nastřelil, skončil ve hřišti. Pak se mi povedl neskutečný první dotek, dal jsem si míč před prázdnou bránu a dorazil ho," popisoval slávistický útočník svou druhou trefu v nové sezoně.

Pro Pražany důležitou. Vždyť kdo ví, jak by se pro ni utkání vyvíjelo, kdyby sudí Zelinka neodvolal gól, kterým dostal Skalák mladoboleslavské fotbalisty do vedení už po dvaceti minutách.

„Oddechli jsme si. Nemyslel jsem si, že by to byl faul. Proto jsem šel na půlku s tím, že prohráváme. Nakonec nám rozhodčí pomohl, asi to tedy byl faul na Oscara byl," přiznával Kuchta, že po zásahu VAR a odvolané brance pocítil úlevu, stejně jako všichni jeho spoluhráči.

„Po náročném programu, kdy jsme vypadli s Ferencvárosem, jsme se chtěli zmobilizovat a zvládnout venkovní zápas. Nebylo to lehké, přežili jsme odvolaný gól soupeře, pomohla nám první branka i červená karta soupeře," nepopíral, že ony tři inkriminované situace Slavii nahrály.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Milan Škoda z Boleslavi, Samuel Dancák z Boleslavi a Ondřej Lingr ze Slavie.

Přesto pro ni byla cesta ke třem bodům hodně krkolomná, protože dlouho trvalo, než přidala druhý gól a výhru si pojistila.

„Chtěli jsme pokračovat tak, jak jsme skončili první poločas. Zvlášť, když nám to Boleslav usnadnila tím, že přišla o vyloučeného hráče. Chyběla nám ale kvalita ve finální fázi. Uspěchali jsme několik brejků a druhý gól nebo přidat třetí jsme mohli skutečně dřív. Nakonec ale dal Schranz přece jen druhou branku a vyhráli jsme s nulou, což bylo důležité. V Boleslavi se nikomu nebude bodovat snadno," připomínal Kuchta, že třetí ligová výhra v sezoně je pro obhájce titulu obzvlášť cenná.

Reklama