Hlavní obsah

Lafata musí znovu dobývat příčky za Bicanem, jež mu patřily. Aspoň mám motivaci hrát dál...

Praha

Mně se jen tak nezbavíte! Pětatřicetiletý kanonýr vytrvale vysílá jasný vzkaz konkurenci. Kapitán fotbalové Sparty a pětinásobný král střelců české ligy David Lafata má na Letné smlouvu jen do léta, konec profesionální kariéry však ještě neplánuje. „Především chci zůstat zdravý a na jaře pomoci Spartě k co nejlepším výsledkům. Dál to zatím neřeším,“ avizuje útočník, který je po podzimu spolu s brněnským Škodou znovu v čele tabulky střelců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata oslavuje gól proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Sparta zahájila přípravu na jarní část sezóny

Na konci podzimu se inovovalo pořadí Klubu kanonýrů. Co říkáte tomu, že jste z třetí příčky spadl na pátou?

Hlavně jsem byl překvapený, že se některým střelcům všechny góly nepočítaly už dřív. Myslím, že když se někomu branky ze zahraničí počítají, tak by se měly počítat všem. Takhle je to tedy podle mě v pořádku. Aspoň mám ještě nějakou motivaci hrát dál. (smích)

Inovované čelo pořadí Klubu kanonýrů:
1. Josef Bican447
2. Vlastimil Kopecký252
3. Antonín Hájek199 (dosud 191)
4. Václav Daněk196 (dosud 161)
5. David Lafata194
6. Oldřich Nejedlý180
6. Jan Koller180
8. Horst Siegl176
9. František Kloz175
10. Miroslav Wiecek174

Jak se cítíte na startu další zimní přípravy?

Zase o rok starší, ale dobře... Tyhle začátky nemám moc rád. Člověk si zvykne být doma a moc se mu nechce, ale jde hlavně o první dny. Na druhou stranu jsem se už těšil na kluky. Musíme ve zdraví přežít měsíc a půl přípravy, pak už začne liga i Evropská liga. Myslím, že se máme na co těšit.

Která ze soutěží je pro vás důležitější?

Obě stejně! V Evropské lize chceme přejít přes Rostov jako loni přes Krasnodar a přivést tak na Letnou ještě atraktivního soupeře. V domácí soutěži chceme bojovat o titul.

Po podzimu jste ovšem až třetí. Co by se muselo stát, aby titul získala Sparta?

My bychom museli všechno vyhrát a Plzeň se Slavií zaváhat. Ztráta na Plzeň je velká, ale může to být zajímavé, když na titul aspirují tři týmy.

Jak jste zmínil, po roce se vypravíte znovu do Ruska. Po Krasnodaru teď do Rostova. Je to v něčem podobné?

Hlavně bychom byli rádi, kdyby byl podobný celkový výsledek po obou zápasech... Všichni jsme si přáli jiného soupeře, ale los samozřejmě neovlivníme. Musíme udělat vše pro postup, abychom se v Evropě ještě ohřáli.

Reklama