Hlavní obsah

Lamželezo je zpátky, Costa viděl zblízka osm gólů Sparty

Aktualizováno

Návrat starých známých tváří. Zatímco pamětník posledního letenského titulu Costa se v roli diváka vedle střídačky jen koukal, lamželezo Lukáš Štetina se činil na trávníku. V utkání se představil poprvé od vážného zranění ze začátku loňského září. Fotbalisté pražské Sparty v prvním zápase letní přípravy na Strahově porazili třetiligovou Hostouň 8:1, Krejčí starší, Minčev a Karabec dali po dvou gólech. Slovácko porazilo Vyškov 6:1.

Foto: sparta.cz

Sparťan Martin Minčev (vpravo) děkuje Václavu Drchalovi za gólovou asistenci.

Článek

Světe div se, Sparta nemá na startu přípravy jediného zraněného, jindy početná marodka se jí vyprázdnila. Lukáš Štetina se zranil loni na vrcholu formy, přišel nejen o většinu minulé sezony, ale nejspíš i o EURO v dresu slovenské reprezentace.

Letenský Hulk se dočkal návratu, postavil se do základní sestavy. Po přestávce pak nastoupil také další dlouhodobý marod Filip Panák.

Na své bývalé spoluhráče se přišel podívat obránce Costa Nhamoinesu, který po letech dobrých služeb loni v létě zamířil jako volný hráč do Indie.

Mezi fanoušky populární Costík sledoval na góly bohatý duel, v němž Sparta pokřtila nové dresy. Třetiligový soupeř se v prvním poločase držel, dokázal i vyrovnat a čtvrt hodiny nerozhodný stav držet.

Po přestávce už se favorit prosadil. V jeho dresu se představili také dva navrátilci z hostování, útočníci Pulkrab a Drchal.

Přípravná fotbalová utkání:
Na Strahově: Sparta Praha - Hostouň 8:1 (2:1)
Branky: 10. a 45. Ladislav Krejčí I, 48. a 61. Minčev, 59. a 75. Karabec, 69. Karlsson, 90. Polidar - 32. Fotr.
Sparta - I. poločas: Holec - Gabriel, Štetina, Vitík, Hanousek - Wiesner, Sáček, Dočkal, Pavelka, Ladislav Krejčí I - Pulkrab.
II. poločas: Kotek - Vindheim, Vitík, Panák, Polidar - Karlsson, Souček, Trávník, Karabec, Minčev - Drchal. Trenér: Vrba.
Ve Staré Městě: 1. FC Slovácko - MFK Vyškov 6:1 (1:0)
Branky: 51. z pen. a 79. Cicilia, 40. Jurečka, 66. Kalabiška, 70. Mareček, 86. Vecheta - 72. Langer.
Slovácko - I. poločas: Bajza - Divíšek, Daníček, Reinberk - Holzer, Kudela, Srubek, Havlík, Navrátil - Šašinka, Jurečka.
II. poločas: Nguyen - Pernica, Vecheta, Mareček, Šimko, Polášek, Sadílek, Kalabiška, Cicilia, Merdovič, Tomič. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: