Hlavní obsah

Lepší rozlučku s kariérou jsem si ani nedokázal představit, řekl olomoucký Kerbr

Liberec

Olomoucký fotbalista Milan Kerbr jako náhradník zařídil Sigmě proměněnou penaltou v nastavení vítězství 2:1 v Liberci a stylově tak na hřišti uzavřel profesionální kariéru. Jednatřicetiletý obránce či záložník po utkání závěrečného 34. ligového kola přiznal, že si lepší rozlučku nedokázal představit, i když ho porážka bývalého týmu mrzela.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Kerbr z Olomouce se rozloučil s kariérou.

Článek

Kerbr, který ohlásil konec kariéry už na konci března, v 89. minutě vystřídal Pavla Zifčáka a hned po dvou minutách skóroval z pokutového kopu. "Já si myslím, že lepší rozlučku s kariérou jsem si nedokázal ani představit. Ještě v Liberci," řekl Kerbr v nahrávce pro média.

"Na jednu stranu jsem trošku smutný, že Liberec prohrál, protože ten klub mám strašně rád a budu ho mít v srdci do konce života. Stejně jako Sigmu a ostatní týmy. Ale takovou rozlučku si budu pamatovat fakt do konce života," doplnil odchovanec Slovácka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu.

S fotbalem končí ze zdravotních důvodů, kvůli nimž v této sezoně odehrál právě jen dvě minuty v Liberci. "Já jsem doufal, že po operaci se vrátím, zranění už odezní a budu moct hrát třeba dalších pět šest let. Ale po nějakých třech čtyřech měsících jsem zjistil, že ta záda jsou pořád stejná, ne-li horší, takže jsem se připravoval na to, že konec kariéry přijde brzo," vysvětlil Kerbr.

O své budoucnosti bude jednat

V posledních dvou měsících na Hané dělal asistenta trenérovi Radoslavu Látalovi, který po sezoně ze Sigmy odejde. O své budoucnosti bude Kerbr jednat s olomouckým sportovním manažerem Ladislavem Minářem. "Budeme řešit, jestli jsou ještě nějaké možnosti zůstat v Sigmě Olomouc, nebo jestli to bude Slovácko. Teďka to nechávám otevřené a příští týden se uvidí," uvedl rodák z Uherského Hradiště.

Těší se i na oslavu s otcem Milanem, vicemistrem Evropy z roku 1996. "V kabině jsem viděl od táty esemesku, že jsem si lepší konec nemohl ani představit, že je na mě hrdý a je rád, že jsem to ukončil ještě takhle v Liberci. Až se potkáme, tak to určitě oslavíme a asi u jedné (skleničky) nezůstane," přiznal Kerbr.

V české nejvyšší soutěži odehrál 180 utkání, vstřelil 29 gólů a přidal 19 asistencí. Krátce působil i v kyperském Apollonu Limassol. "Nejvíc budu vzpomínat hlavně na zážitky, ať už v Liberci, Olomouci, Slovácku a ve všech týmech, kde jsem byl. Zážitky mi nikdo nevezme," dodal Kerbr.

Reklama