Hlavní obsah

Letní start končí, teď přijde řez. Selekce pro Rakousko je ve Spartě téma číslo jedna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duklu i Opavu na Strahově porazili, největší tréninkové dávky mají fotbalisté pražské Sparty v letní přípravě za sebou. Na soustředění v Rakousku už by jim mělo být líp. Ovšem pouze těm, kteří se vejdou do výpravy. Jak trenér Brian Priske předeslal, před nedělním odjezdem realizační tým početný kádr o něco zúží. Hráči na hraně jsou jako na trní.

Jaký kádr vyšle Sparta na soustředění v Rakousku? Rozhodne se v nejbližších hodináchVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Konečně odpočinek, vítají Letenští. „Hráči teď dostanou dva dny volna. V neděli se sejdeme u snídaně a vyrazíme do Rakouska," usmívá se asistent Luboš Loučka po čtvrteční výhře nad Opavou (3:0).

V Korutanech se sparťané utkají s chorvatským celkem HNK Rijeka, domácím Wolfsbergerem a maďarským Paksi.

Otázkou je, kdo z nich si vylosuje černého Petra a zůstane doma.

Sparta v přípravě porazila Opavu 3:0. Vyhrála i druhý zápas pod trenérem PriskemVideo: Sport.cz

„O selekci pro Rakousko se bavíme průběžně, není to tak, že bychom si teď sedli a vyndali nějaká jména. Základ nějaký je," poukazuje Loučka.

„Uvidíme, jak do toho promluví zranění, budeme je teď řešit s lékařským týmem. Kádr bude trochu širší, pocestují s námi i dva kluci z béčka. Nikdy nevíte, co se tam může stát. Hrajeme tři zápasy, můžou tam být zranění, proto musíme být pokrytí," vysvětluje asistent.

V týdnu již prosákla informace, že nové angažmá si hledá Ladislav Krejčí starší. V ohrožení je nejspíš také útočník Lukáš Juliš, který téměř celou minulou sezonu promarodil. Na rozdíl od Krejčího ovšem proti Opavě nastoupil a připsal si dokonce gól.

Nástupce Adama Hložka nosí ve Spartě číslo 13. Kryštofu Daňkovi nosí vždycky štěstíVideo: Sport.cz

Po zranění se zatím dávají dohromady Ondřej Čelůstka a David Pavelka. Do utkání nakonec nemohl nastoupit ani Andreas Vindheim, který měl být původně v základní sestavě.

„Nic velkého. Andy a pár dalších hráčů jsou trochu ťuklí. Únava z prvních dnů možná na některé dolehla. Chtěli jsme je tedy raději pošetřit a nejít zbytečně do rizika," říká Loučka.

Očekává se, co bude s rumunským gólmanem Florinem Nitou, jehož agent prohlásil, že určitě odejde.

Sparta v létě přivedla zpátky svého odchovance Jana Mejdra z Hradce Králové, z Jablonce zase dorazil reprezentant Jaroslav Zelený, další obránce. Z Olomouce přišel mladý záložní Kryštof Daněk, čeká se na dotažení přestupu dalšího středopolaře Lukáše Sadílka ze Slovácka. Z Baníku přišel mladý obránce Ondřej Kukučka.

Před odjezdem na soustředění trochu zúžíme kádr, avizuje trenér Sparty Brian Priske.Video: Sport.cz

A jako nečekaný bonus dorazil z Ruska reprezentační kanonýr Jan Kuchta. „Myslím, že k dalšímu utkání už bude Honza připraven. Chtěli jsme, aby měl postupnou zátěž, tak jako všichni reprezentanti," dodává Loučka.

V týmu zatím nadále figurují i hráči, kteří se vrátili z hostování. Jan Fortelný (Teplice), Vojtěch Vorel (České Budějovice), Filip Havelka (Liberec), Vojtěch Patrák (Pardubice), Václav Drchal (Drážďany), Andreas Vindheim (Schalke 04) a Matěj Hanousek.

Spolu s mladíky z béčka dost slušná tlačenice...

„Moje největší motivace je zůstat ve Spartě. Nechci zase někam odcházet. Chci si udělat jméno tady. Řekl bych, že konkurence je pro mě jedině dobře. Chci mít laťku pořád vysoko, makat na sobě a dokazovat, že na to mám," říká Fortelný asi za všechny z početného kádru.

Reklama

Související témata: