Hlavní obsah

Liberec - Teplice 5:1Liberec si doma s chutí zastřílel, zářil Van Buren

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Doumbia 1 : 0
22. Talověrov 2 : 0
43. Urbanec 2 : 1
45. Van Buren 3 : 1
53. Van Buren 4 : 1
69. Van Buren 5 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovanu Liberec vyhráli v sobotním utkání 2. kola nejvyšší soutěže nad Teplicemi 5:1. Hattrickem se blýskl útočník Mick van Buren, za poražené zaznamenal čestný úspěch Jakub Urbanec.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Autor hattricku Mick van Buren z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí se od úvodu usadili na útočné polovině a na jejich kontě rychle přibývaly šance. Rondičovu hlavičku z osmé minuty mířící k tyči ještě brankář Grigar vyrazil, proti střele, kterou o minutu později po nakrátko rozehraném rohu vyslal z 20 metrů přesně pod břevno Doumbia, byl už bezmocný. Záložník z Pobřeží slonoviny, jenž přišel do Slovanu v zimě z Dukly, odehrál na jaře jen pár minut, ale v nové sezoně už naznačil, že může patřit k oporám.

Ve 22. minutě si na Preislerův přímý kop vyskočil Talovjerov, dokonale využil svou výšku a míč z jeho hlavy se od tyče odrazil do sítě. Dvaadvacetiletý ukrajinský stoper skóroval v české lize podruhé, premiérově se prosadil vloni v lednu také proti Teplicím ještě v dresu Českých Budějovic. Do přestávky mohl přidat ještě další gól, kdyby jeho hlavičku nezastavilo břevno.

Hned z protiútoku Senegalec Gning obešel dva soupeře, naservíroval míč před branku Urbancovi a ten ve 43. minutě nezaváhal. Jenže ještě v nastaveném čase prvního poločasu vrátil domácím dvoubrankový náskok Van Buren a už podruhé si připsal asistenci Frýdek, který se trefil v úvodním kole Letné.

Teplická obrana byla hodně zranitelná i po přestávce, což po Rondičově přihrávce v 53. minutě znovu využil Van Buren. Hosté se sice nevzdávali a Křišťan orazítkoval břevno, ale zároveň otevírali prostor pro liberecké brejky. Po jednom z nich v 70. minutě Van Buren zkompletoval svůj první hattrick v české lize.

Slovan si připsal nejvyšší ligovou výhru od listopadu 2019, kdy porazil Zlín 5:0. Liberci vyšel vstup do sezony mnohem lépe než vloni. Tehdy byl po šesti kolech poslední s jediným bodem a trenéra Pavla Hoftycha vystřídal současný kouč Luboš Kozel. Teplice na jaře U Nisy vyhrály, ale tentokrát měly daleko i k remíze a nenavázaly na nečekaný bod s Plzní z úvodního kola.

2. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Teplice 5:1 (3:1)
Branky: 45.+1, 53. a 69. Van Buren, 9. Doumbia, 22. Talovjerov - 43. Urbanec. Rozhodčí: Radina - Kubr, Šimáček - Hocek (video). ŽK: Červ - Hyčka. Diváci: 4500.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Plechatý, Talovjerov, Mikula (71. Purzitidis) - Červ (72. Varfolomejev), Doumbia (80. Višinský) - Van Buren (80. Kozák), Frýdek, Preisler (61. Matoušek) - Rondič. Trenér: Kozel.
Teplice: Grigar - Kučera (46. Knapík), Dramé, Vondrášek (59. Hybš) - Hyčka, Mareček, Jukl, Urbanec - Křišťan (59. Čerepkai) - Gning, Žák (46. Kodad). Trenér: Jarošík.

Reklama