Hlavní obsah

Liberec získal ze Slavie čtyřnásobného mistra ligy

Pro fotbalový Liberec to může být velký trumf pro prvoligové souboje. Pod Ještěd přichází nizozemský útočník Mick van Buren ze Slavie. Čtyřnásobný mistr ligy už se k týmu připojil na soustředění v rakouském Aigenu. Dohodu potvrdily oba kluby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mick van Buren ještě v dresu Českých Budějovic a Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň.

Článek

"O Micka van Burena jsme měli zájem již delší dobu. Jednání ale byla velmi složitá a jeho příchod k nám se stále oddaloval. Teď jsme dospěli ke zdárnému konci a Mick se již zapojil do našeho odpoledního tréninku," řekl klubovému webu liberecký sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Devětadvacetiletý Nizozemec přišel do české ligy v roce 2016, kdy ho Slavia koupila z dánského Esbjergu. S vršovickým týmem získal mistrovské tituly v letech 2017, 2019, 2020 a 2021, uplynulou sezonu ale strávil na hostování v Českých Budějovicích. V české nejvyšší soutěži odehrál 93 zápasů a dal 14 branek.

"Jsem rád, že tu můžu být. Znám tady spoustu hráčů, což je pro mě dobře. Máme mladý a motivovaný tým, díky tomu můžeme být úspěšní," uvedl Van Buren po přesunu do Slovanu.

Mezi Slavií a Libercem jde o třetí hostování v tomto přestupním období. Do Edenu zamířil záložník Pobřeží slonoviny Christ Tiéhi, pod Ještědem bude naopak působit ukrajinský stoper Maksym Talovjerov.

Reklama

Související témata: