Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 3:1Liberec zlomil oslabené Slovácko v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Zajíc 0 : 1
44. Mara (penalta) 1 : 1
90. Koscelník 2 : 1
90. Beran 3 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Slovácko jezdí od Ještědu frustrované. Hosté v Liberci ještě nikdy nevyhráli a tři body ze severu nevezou ani na osmnáctý pokus. Tým z Uherského Hradiště padl 1:3. Rozhodující branku hosté inkasovali v devadesáté minutě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slovanu se radují z gólu.

Článek

Mužstvo Martina Svědíka sice U Nisy vedlo po půlhodině hry brankou Zajíce, domácí však ještě před pauzou stihli vyrovnat z pokutového kopu. V nastaveném čase první půle navíc přišli o vyloučeného Kadlece.

Jako první mohl skórovat útočník domácích Kuchta, který po centru Zemana z levé strany před gólmanem Trmalem míč netrefil dobře. I hosté hrozili střelami z dálky a v polovině první půle hlavičkoval jen kousek nad branku Sadílek. Přesto se hráči v bílém radovali, když po centru Jurošky z pravé strany skóroval svou sedmou brankou v sezoně Zajíc. Nejlepší střelec hostů se prosadil levačkou střelou z první.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Modrobílí vyrovnali v závěru první půle. Juroška ve vápně srazil Kuchtu v náběhu na centr Zemana. Sudí Radek Dubravský ukázal po konzultaci se svým asistentem na penaltovou značku. Liberecký exekutor číslo jedna Mara desítku opět s jistotou proměnil. Slovácko inkasovalo po 442 minutách.

A ještě jedna statistická zajímavost. V posledních čtyřech ligových duelech hraných pod Ještědem tým z Uherského Hradiště inkasoval celkem devět branek, z toho šest z penalty.

Další ránu Slovácko dostalo ještě před pauzou už v nastaveném čase. Kadlec po předchozím tvrdém souboji srazil Kuchtu, a když do něj ještě na zemi žďuchl, sudí Dubravský tasil červenou kartu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vyloučený Michal Kadlec ze Slovácka.

Ve druhém poločase se oslabení hosté zprvu bránili, postupně však přidávali, a i v deseti hrozili z brejků a standardních situací. V 80. minutě nebezpečně hlavičkoval těsně na břevno Sadílek.

Severočeši měli logicky míč častěji na svých kopačkách, branku soupeře však dobývali dlouho marně. V 76. minutě po akci Malinského odkopl míč v nebezpečné situaci na roh Daníček. Tým Pavla Hoftycha přesto slavil. V 90. minutě napálil odražený míč z voleje za Trmalova záda parádní ranou Koscelník a v nastaveném čase třetí branku přidal střídající Beran po asistenci Malinského.

26. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:1)
Branky: 44. Mara z pen., 90. Koscelník, 90.+3 Beran - 29. Zajíc. Rozhodčí: Dubravský - Hájek, Kříž. ŽK: Mara, Rondič - Juroška, Hofmann. ČK: 45.+3 Kadlec (Slovácko). Bez diváků.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Alibekov (89. Mashike Sukisa), Mara - Malinský, Baluta (58. Beran), Zeman (76. Hromada) - Kuchta (58. Rondič). Trenér: Hoftych.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Sadílek, Daníček - Kohút (63. Petržela), Dvořák (46. Havlík), Navrátil (73. Zahustel, 89. Kalabiška) - Zajíc (63. Jurečka). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: