Hlavní obsah

Liberecký spasitel Rabušic věří v další herní zlepšení

Liberec

Fotbalisté libereckého Slovanu vytěžili v zápase s pražskou Slavií maximum ze spolupráce střelce Michaela Rabušice s pravým obráncem Ondřejem Kušnírem. Tato dvojice se výrazně podílela na vítězství domácích 2:1, když Kušnírovy centry zúročil ve velké formě hrající kanonýr Slovanu. Liberecké duo věří, že k nadějným výsledkům Severočeši přidají i zlepšený herní projev.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Michael Rabušic.

Článek

„Kušňa (Kušnír) to udělal výborně. Pokaždé mě skvěle našel. To je jeho dílo. Ani nevím, jak jsem dal ten první gól, asi ramenem," usmíval se Rabušic a pokýval hlavou směrem ke zkušenému bekovi.

„Tím, že se mu začalo dařit, stoupla hra celého týmu a já si mohu ty Ondrovy přihrávky jen pochvalovat. Chtěl jsem mu to vrátit a také jsem na něj zacentroval, jenže hlavičkování je asi jeho slabinou. Z vyložené šance gól nedal, přitom jsem mu ho moc přál," líčil Rabušic, který je libereckým spasitelem v úvodu sezóny.

Jeho trefy zařídily vítězství v Olomouci i nad Slavií. Na Hané vstřelil druhou branku Slovanu, která se ukázala jako rozhodující pro výsledek 2:1. A proti Slavii se prosadil hned dvakrát v krátkém časovém úseku na začátku druhé půle. „Přitom do utkání jsme nevstoupili ideálně. Málo jsme běhali, ztráceli jsme míče a hráli jsme moc zataženě. Až v kabině jsme si něco řekli a vzali jsme si trenérova slova k srdci. Rázem jsme se dostali do tempa a z toho pramenil i obrat ve skóre. Vyhráli jsme zaslouženě," rozebíral útočník, který se vydal ze všech sil.

„V posledních minutách proti Slavii jsem se cítil jako na konci sezóny. Měli jsme jen krátkou dovolenou, čtrnáct dní. A hned jsme najeli na náročný program, do toho těžké klimatické podmínky. Takže jsme hlavně rádi, že jsme nasbírali v lize už šest bodů. Před startem jsme měli z náročného losu obavy. Není snadné uspět v Olomouci a nad Slavií, což jsme dokázali," tvrdil Rabušic.

Hra? Zlepšíme se, slibuje liberecké duo

Oddech ani uspokojení ale nejsou na místě. „Potřebujeme zregenerovat, abychom byli připraveni na čtvrteční pohárový zápas v předkole Evropské ligy s FC Curych. To bude soupeř jiné kategorie, než byla Riga. Chceme se prosadit kvalitní hrou a ukázat divákům zlepšení oproti prvnímu pohárovému vystoupení," podotkl liberecký snajpr.

Ondřej Kušnír slova spoluhráče jen potvrdil: „Proti Slavii to byl zápas rozdílných poločasů. Dlouho jsme byli zakřiknutí, ale pak jsme zvýšili rychlost, zkvalitnili kombinaci a povedlo se i zakončení. Snažil jsem se připravovat šance nejen Rambovi, ale i dalším klukům. Že to vyšlo výsledkově, je pozitivní, ale sezóna se teprve rozbíhá. Už po zápase s Rigou jsem říkal, že máme co zlepšovat a proti Curychu chceme dokázat, že naše hra jde postupnými krůčky nahoru."

Reklama

Související témata: