Hlavní obsah

Liberijská premiéra v české lize! Do Liberce míří ofenzivní univerzál Oscar

Liberec/Praha

Liberec hlásí africkou posilu. Ofenzivní záložník Oscar Murphy Dorley uspěl na herním soustředění na Kypru a na jaře bude U Nisy hostovat, přičemž klub na něj poté může uplatnit i opci. Oscar se tak může stát prvním hráčem Libérie, který se v české lize objeví. Již zbývají doladit administrativní záležitosti.

Foto: FC Slovan Liberec

Murphy Dorley v libereckém dresu

Článek

„Je to velmi talentovaný a perspektivní mladý hráč, který se nám líbil hned od začátku, a to jak v zápasech, tak v trénincích," říká o posile kouč Slovanu David Holoubek, který zároveň vyzdvihuje jeho univerzálnost.

„Získali jsme ofenzivního univerzála, který by mohl být osvěžením našeho týmu. Může nastupovat i jako útočník nebo krajní záložník, takže pro nás trenéry je to dalším plusem," pochvaluje si Holoubek.

„Má nadstandardní první dotyk, umí dát finální přihrávku. Na svůj věk je to pro Slovan určitě velmi zajímavý hráč. Navíc se jeví velmi dobře i povahově, je to skromný kluk, který se chce dál posouvat. Určitě ještě musí zapracovat na síle a zlepšit se v osobních soubojích," dodává Holoubek.

Devatenáctiletý rodák z Monrovie již nasbíral sedm startů za liberijskou reprezentaci. Na sever Čech přichází z litevského klubu FK Trakai, za který hrál od roku 2016 a v této sezóně odehrál i tři duely v předkolech Evropské ligy.

Po podzimu čtvrtém celku ligy se posila do ofenzivy šikne, neboť na Kypru si poranil klíční kost útočník Martin Graiciar a mimo má být několik týdnů. Liberec již na hostování získal stopera Tarase Kačarabu ze Šachtaru Doněck.

Reklama

Související témata: