Hlavní obsah

Ličkovi nezaměstnaní si výhrou nad Rumuny řekli o angažmá

Praha

Fotbalovým klubům začala letní příprava, stále je však hodně hráčů, kteří jsou volní a hledají angažmá. Pro ně byl určen tradiční kemp, který již popáté uspořádala Česká asociace fotbalových hráčů (ČAFH). Vrcholem dvoutýdenní přípravy v Kunicích u Prahy byl zápas v rámci evropského turnaje celosvětové federace profesionálních hráčů (FIFPro). Češi v osmifinále porazili Rumunsko 2:1 a v příštím týdnu si zahrají v Portugalsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Werner Lička (vlevo) a fotbalista Milan Baroš během tréninku v rámci loňského kempu ČAFH hráčů bez angažmá.

Článek

Loni kemp podpořil také hvězdný Milan Baroš, který se po zranění chystal na pokračování kariéry. Letos se hráči bez angažmá přesunuli z areálu ČAFC Praha do Kunic, kde se připravovali pod vedením hlavního trenéra Vernera Ličky, asistenta Marcela Ličky, kondičního trenéra Lukáše Stránského a trenéra brankářů Dominika Rodingra.

ČAFH poskytla hráčům maximální servis a tvrdá práce se jim vyplatila - góly Davida Střihavky a Michala Zemana v Kunicích porazili výběr Rumunska 2:1.

Zkušení ligoví borci i exreprezentant

Střihavka si se Spartou zahrál Ligu mistrů, kemp absolvovali i další známí hráči. Třeba Lukáš Kubáň s Tomášem Fryštákem mají stříbro z mistrovství světa do 20 let z roku 2007. Několik ligových týmů vystřídal Zdeněk Koukal, zkušenosti s nejvyšší domácí soutěží mají také Václav Ježdík, Jan Růžička, Martin Kotyza či Vojtěch Engelmann, Ličkův mladší syn Mario si dokonce zahrál za reprezentaci.

Zápas sledoval také Vladimír Šmicer, čestný předseda ČAFH.

Utkání splnilo účel. „Někteří z hráčů byli po zápase osloveni přítomnými zástupci klubů a dohodli se na angažmá. Jsme teď v nelehké situaci, kdy musíme tým ČAFH rychle doplnit o další hráče. Na druhou stranu jsme ale rádi, že turnaj, potažmo celý kemp plní svou funkci," poukázal koordinátor letního kempu Dominik Rodinger.

Čtvrtfinále si Češi zahrají v Lisabonu.

Reklama