Hlavní obsah

Změní fotbalová liga název? LFA vypsala tendr, ve hře je víc než sto milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První a druhá fotbalová liga už nebude mít v názvu Fortunu, ale někoho jiného? Je to možné. Ligová fotbalová asociace (LFA) vypsala výběrové řízení na titulárního partnera nejvyšší soutěže pro sezony 2024/25 až 2028/29. Zájemci se mohou hlásit do 22. března, jediným kritériem pro určení vítěze je nabízená cena. LFA, která řídí české profesionální soutěže, o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Představa LFA je taková, že by s vítězem soutěže podepisovala do konce dubna smlouvu. Tendr, který se týká i druhé ligy, je otevřený zájemcům z Česka i ze zahraničí.

Zprávy z minulosti naznačují, že se do boje o název obou soutěží vrhnou i další sázkové kanceláře. Tipsport předloni uvedl, že je ochoten nabídnout až 150 milionů korun. V nedávné době pak avizovala svůj zájem i společnost Betano, která už v listopadu v rámci „audiovizuálního“ tendru získala práva na streaming zápasů pro účely kurzového sázení.

Titulárním partnerem první a druhé ligy je od sezony 2018/19 sázková kancelář Fortuna. Podle odhadů médií společnost přispívá částkou téměř 80 milionů korun ročně. Nepředpokládá se, že by měla částka pro nadcházející období klesnout.

Nejvyšší fotbalová soutěž v minulosti vystřídala různé názvy. Jmenovala se Gambrinus ligy, Synot liga, ePojisteni.cz liga nebo HET liga.

LFA se k aktuálnímu průběhu soutěže už dle svého prohlášení nebude dál jakkoliv vyjadřovat.

Reklama