Hlavní obsah

Ligové milníky: Jinoch nachytal Spartu, dal jí gól přímo z rohu

Praha

Nikdy to neměli u Nisy snadné. Fotbalisté Sparty sice jezdí do Liberce jako favorité, ve spoustě případů už tam ovšem prohráli. Jako v dubnu 1994, kdy je načal kuriózní gól. Právě trefě Josefa Jinocha přímo z rohového kopu je věnován další díl historických milníků Synot ligy. Letenští se vrátí k Nise znovu v neděli v jednom z velkých šlágrů 14. kola.

Josef Jinoch dal gól Spartě přímo z rohuVideo: synotliga.cz

 
Článek

Gól přímo z rohu, to je pořád fotbalová lahůdka. A také zřídka vídaná rarita. Současný ředitel Slavie ho v dresu Slovanu vystřihl parádně.

„Vzpomínám si, že jsem za něj dostal křišťálovou kopačku za gól měsíce," usmívá se Josef Jinoch, jak v dubnu 1994 nasměroval Liberec originální trefou k překvapivé výhře 2:1.

I po letech je pyšný, že rozhodně nešlo o žádnou náhodu. „Zkoušel jsem to vždycky tak. Hlavně na tréninku. Kluci věděli, že budu točit míč do branky, tak dobře nabíhali a nakonec míč zapadl k zadní tyči bez doteku. Povedlo se to zrovna se Spartou, což byla velká sláva," libuje si Jinoch.

Gól z bahna zrozený

Jako odchovanec Slavie tak na dálku pomohl svému bývalému klubu. Jenže vedoucí Sparta už po zaváhání na hřišti nováčka v Liberci až do konce sezóny neprohrála a první titul v samostatné české soutěži si vzít nenechala.

„Atmosféra byla vynikající. Hrálo se ještě na starém hřišti u Nisy, kde trávník nebyl úplně ideální. Brodili jsme se bahnem, terén byl těžký, takže nám gól z rohu hodně pomohl," vybavuje si Jinoch.

V letošním ročníku ligy už byl gól přímo z rohu také jednou k vidění. Hned v prvním kole se podařil Davoru Kukecovi z Ostravy na hřišti Brna.

Reklama

Související témata: