Hlavní obsah

Limberský otočil! Přijal omluvu mladého Rusa. Apeluji na co nejmenší trest, žádá disciplinárku

Nejdřív na něj zuřil, vyléval si vztek, o den později ale otočil. Fotbalista Plzně David Limberský včera na Instagramu ostře vyjel na útočníka Mladé Boleslavi Nikolaje Komličenka, jelikož mu v sobotním zápase zlomil jařmový oblouk v obličeji. Nicméně dnes už je reakce zkušeného obránce zcela odlišná. Na svůj účet hodil příspěvek, ve kterém žádá disciplinární komisi, aby ruskému hráči udělila, co nejmenší trest.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný David Limberský byl z hřiště v Mladé Boleslavi odvezen do nemocnice.

Článek

„Děkuji za omluvu...odpouštím ti a zároveň apeluju na disciplinární komisi ať je trest co nejmenší nebo žádný...je to fotbal," napsal Limberský dnes na Instagramu.

Třiatřicetiletý hráč už je po operaci jařmového oblouku, který spojuje lícní kost s horní čelistí a spánkovou kostí. Před ní ale pěkně na dvaadvacetiletého forvarda Středočechů zuřil. „Za cca dvě hoďky operace...díky Rusáku." Tento pondělní příspěvek posléze ze svého účtu smazal.

Kdy se bývalý reprezentant vrátí na trávník, není zatím jasné. „Doba rekonvalescence a následného návratu do plného tréninku se v tomto případě nedá odhadnout," krčil už v pondělí rameny tiskový mluvčí plzeňských fotbalistů Václav Hanzlík.

Čtvrteční zápas Evropské ligy proti s izraelským Hapoelem Beer Ševa Limberský rozhodně nestihne, víkendový ligový duel s Bohemians také ne. Otázkou tudíž je, zda se vrátí alespoň s ochrannou maskou na duel se Spartou, který se hraje 15. října po reprezentační přestávce.

Disciplinárka každopádně během úterý oznámila, že zahajuje s Komličenkem řízení. "Důvodem je možný disciplinární přečin Surová hra, kterého se měl dopustit tím, že loktem udeřil Davida Limberského do oblasti obličeje, čímž mu přivodil zranění," praví se v komuniké komise.

Komličenko může o víkendu nastoupit v Jablonci. Zatím totiž nemá zastavenou činnost, disciplinárka bude jeho přestupek projednávat až 5. října.

Reklama