Hlavní obsah

Limberský, ty jsi hovado. Plzeňská ikona dala při návratu Viktorii gól!

Plzeň

Sobota nabízela hned několik přípravných utkání. Jedním z nich byl zápas mezi Plzní a Domažlicemi, ve kterém domácí Viktoria zvítězila 4:2. Jednou se trefili Jean-David Beauguel a Lukáš Matějka, dva pokutové kopy proměnil navrátilec z hostování z Belgie Tomáš Chorý. Jednu ze dvou branek Viktorii vstřelila z penalty její ikona David Limberský. Ten v létě ukončil profesionální kariéru a upsal se třetiligovému klubu.

Foto: Jiskra Domažlice

Fotbalista David Limberský si zahrál přípravné utkání za Domažlice proti Plzni.

Článek

„S číslem osm nastupuje za Domažlice David Limberský," oznámil hlasatel těsně před zápasem v tréninkovém centru Viktorie v Luční ulici. Odpovědí mu byl hlasitý potlesk diváků, kteří se přišli podívat, jak jejich legenda válí v modrém dresu Domažlic proti Viktorii. S osmičkou, kterou měl dlouhé roky v Plzni, a v níž získal všech pět mistrovských titulů.

„Byl to zvláštní pocit, ale užil jsem si to. Fanoušků přišlo hodně a byl to skvělý zápas, i pro nás se super výsledkem. Všichni jsme spokojení. Viktorka vyhrála a my máme dobrý výsledek," usmíval se Limberský.

Hrál na netradiční pozici uprostřed obrany. Přitom naposledy si vyzkoušel stopera před lety v utkání Evropské ligy na půdě Dinama Záhřeb. Před výkopem obešel všechny viktoriány i lavičku, se všemi si podal ruku. Vzápětí už začal dirigovat nové spoluhráče. Několikrát se mi nepozdával verdikt rozhodčího, dal mu to najevo.

Fotbalově patřil podle očekávání k nejlepším na trávníku. Bývalým parťákům kazil útočné rejdy, dokonce vyhrál sprinterský souboj s rychlíkem Ba Louou. Navíc Plzni za stavu 0:2 vstřelil gól, když bezpečně proměnil pokutový kop.

Když ve 100. minutě střídal (zápas se hrál na 4x30 minut), vytleskali ho diváci i oba týmy. „Limberský, ty jsi hovado," zaznělo vzápětí z malého plzeňského kotle směrem k Limbovi, který si z původního urážlivého pokřiku sparťanských fanoušků dělal poslední roky legraci.

Západočeši sice nakonec zvítězili 4:2, v úvodu utkání však přišli o jednoho z klíčových mužů. Záložník Lukáš Kalvach si zle pochroumal kotník, po ošetření na trávníku odcestoval do plzeňské nemocnice na detailní vyšetření.

Následující přípravné zápasy už Plzeň absolvuje na soustředění v rakouském Westendorfu. Postupně se střetne s rumunským Sepsi OSK (8. července), s ruskou Ufou (12. července) a ruským Arsenalem Tulou (15. července).

Přípravné fotbalové utkání (hráno na 4x30 minut):
Viktoria Plzeň - Jiskra Domažlice 4:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Branky: 67. a 76. obě z pen. Chorý, 38. Beauguel, 103. Matějka - 71. Limberský z pen., 82. Mužík
Sestava Plzně:
I. a II. čtvrtina: Staněk - Havel, Kaša, Pernica, Falta - Bucha, Kalvach (7. Ndiaye), Čermák - Ba Loua, Beauguel, Kopic.
III. a IV. čtvrtina: Staněk - Koželuh, Janošek, Gabriel, Hybš - Hlavatý, Ndiaye (74. Káčer), Matějka - Pachlopník, Chorý, Mosquera. Trenér: Bílek.

Reklama