Hlavní obsah

Limbovo finále: šibenice, taneček s manželkou, dojatá ikona! Jeho osmičku Plzeň navždy vyřadila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli bouřila plzeňská Doosan aréna při oslavách mistrovského titulu, o dva dny později vzdala hold ikoně Viktorie Davidu Limberskému. Limberský, ty jsi hovado, nesl se vyprodaným stadionem populární pokřik. Obránce mával tribunám a šibalsky se usmíval. Svoji rozlučku s profesionální kariérou, která nesla název Limbovo finále, si dokonale užíval, byť se mu během ní několikrát leskly oči.

Limbovo finále. Slzy dojetí po vyřazení čísla osm, taneček s manželkou i dva gólyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Chci moc poděkovat všem fanouškům, Viktorka je jedna velká rodina. Moc děkuju své rodině, které mě podporovala po celou kariéru. Manželce, dětem, rodičům. A také klukům, se kterými jsem měl čest hrát. Věřím, že současný tým, půjde v našich stopách, že titul zopakuje," prohlásil Limberský.

Dlouho zadržoval emoce, na závěr večera jim ale podlehl. To, když sledoval na obrazovce vzkaz od svých tří dětí. A také, když se ze střechy rozvinul obří dres s jeho jmenovkou a číslem osm. „Číslo osm navždy vyřazujeme, dneska tady visí naposledy," pronesl majitel klubu Adolf Šádek. Limberský se vzápětí rozplakal. Vzápětí zhlédl na obrazovce svoje góly v dresu Plzně, během produkce stadion tleskal vestoje.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalista David Limberský.

Limberský hrál v exhibičním utkání hrál za tým Zlatá éra proti současnému mistrovskému týmu Viktorie. V černozlatém dresu s ležatou osmičkou na hrudi a jmény tří zemřelých bývalých spoluhráčů Mariána Čišovského, Františčka Rajtorala a Davida Bystroně, se proháněl s parťáky, se kterými získávali pro Plzeň tituly a třikrát rozkopli bránu Ligy mistrů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Limberský při oslavách ligového triumfu Plzně.

„Splnili jste mu sen, že se na závěr vyprodá stadion, moc vám děkujeme," vzkázala fanouškům z hrací plochy Limberského manželka Lenka. „Jsi rebel, ale s obrovským srdcem na pravém místě. Vždycky pomůžeš. Jsi náš, Limba, milujeme tě," dodala a dala svému muži polibek. Po utkání si během písně zlatého slavíka Marka Ztraceného spolu střihli taneček na trávníku. Limberský, který v dresu Plzně odehrál 544 zápasů, získal s ní 5 titulů, sledoval Ztraceného z trůnu. Krátce předtím byl totiž pasován na krále Doosan arény.

Fanoušci mohli kromě něj po delší době vidět v akci další legendy Viktorie: Horvátha, Bakoše, Ďuriše, Koláře, Hubníka, Rezeka a další. Z lavičky tuhle úspěšnou partu vedl kouč Pavel Vrba, kterého si fanoušci vyžádali na pozápasovou děkovačku. Limberský ji absolvoval v kotli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalista David Limberský při rozlučce s profesionální kariérou.

Vrba mohl přijet díky konci ve Spartě, jinak by ho zítra čekalo finále MOL Cupu proti Slovácku. Právě kvůli tomu chyběl Liberského velký kamarád, záložník Slovácka Milan Petržela. Nemohl přijet ani záložník Jan Kovařík, kterého čeká ve čtvrtek s Klokany úvodní barážový duel o záchranu.

Limberský exhibici rozhodl ránou do šibenice, po které se rozběhl ke kotli. V utkání vystřihl několikrát i svoji pověstnou šajtli. V záběru exhibice Doosan aréna povstala a skandovala: Kluci, děkujeme. Pokřik patřil oběma týmům. Limberskému a spol. za zlatou éru, současné Viktorii za senzační mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský z Viktorie Plzeň během utkání základní skupiny Evropské ligy proti FCSB v listopadu 2017 v Doosan Areně v Plzni.

„Limbo, díky za všechno," pravil Šádek, který Limberskému věnoval pozlacený pár kopaček a obraz s hráčovou karikaturou. Bývalá spoluhráči mu donesli zlatý poklad, tedy sud plzeňského piva. „Už nevím, co mám říct. Děkuju, že jsem si mohl zahrát naposledy na nejhezčím stadionu v Česku," zakončil dojatý Limberský. Limbovo finále ale na trávníku rozhodně neskončilo...

Fandí celá Plzeň. Velkolepé oslavy mistrovského titulu na náměstí RepublikyVideo: Sport.cz

Rozlučkový exhibiční zápas bývalého plzeňského fotbalisty Davida Limberského (hráno 2x 35 minut):
Viktoria Plzeň A-tým - Viktoria Plzeň "Zlatá éra (2011-18)" 5:6 (2:5)
Branky: 19. Havel, 26. Šulc, 38. Beauguel, 40. Kopic, 44. Hlavatý - 23. a 70.+2 Limberský, 5. Pilař, 12. Vaněk, 28. Bakoš, 32. Ševinský.
A-tým Plzně: Tvrdoň - Pernica, Sýkora, Beauguel, Kopic, Trusa, Potočný, Chorý, Mihálik, Mosquera, Hlavatý, Bucha, Falta, Kalvach, Havel, Matějka, Šulc, Santos, Janošek, Holík, Káčer, Ndiaye, Staněk. Trenér: Bílek.
Zlatá éra Plzně: Kozáčik, Bolek, Pavlík - Hubník, Pilař, Hořava, Fillo, Limberský, Horváth, Ďuriš, Řezník, Ševinský, Rezek, Vaněk, Procházka, Baránek, Bakoš, Jiráček, Kolář. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články