Hlavní obsah

Mahmutovič se vrátil, Fenin na přání trenéra zůstal, Teplice přesto braly jen bod

Hradec Králové

Rozpaky netajil... Aby ne, když při vstupu do nového ligového ročníku myslel pochopitelně na víc než na bod. A to přesto, že se svými Teplicemi přijel na hřiště hradeckého nováčka, což bývá při premiéře vždy potíž. „Takže vlastně ani nevím, zda mám být s remízou spokojený, nebo z ní být zklamaný,“ přiznával kouč severočeských fotbalistů Zdeněk Ščasný po dělbě bodů pod malšovickými lízátky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Aidin Mahmutovič (vlevo) a trenér Teplic Zdeněk Ščasný společně zase na ligové scéně.

Článek
Fotogalerie

Pravdou je, že Ščasného tým nastupoval proti „votrokům" v roli favorita. Zvláště, když se po dlouhé přestávce způsobené zraněním vrátil do základní sestavy kanonýr Aidin Mahmutovič, zejména, když v teplickém kádru nakonec přece jen setrval Martin Fenin, i když jeho odchod ze Stínadel byl považován za hotovou věc.

„Měl sice povolení odejít, ale v přípravě pracoval tak dobře, že jsem se rozhodl si ho ponechat.  A to přesto, že to má Martin v Teplicích hodně těžké. Klubové vedení mně vyšlo vstříc, i když k nám ještě jeden zahraniční útočník dorazí. Zatím si však vyřizuje víza," objasňoval trenér Ščasný další kolotoč, který se udál kolem Martina Fenina.

Střídající hru oživili

Ten si v premiéře nového ligového ročníku po poločase zahrál a stejně jako další střídající hráč Vůch hru oživil.

„Střídání nám skutečně prospěla, neboť do přestávky jsme se vůbec nedostali k naší hře a čekali, co vymyslí Hradec. I proto to nebyl fotbal, který by byl příliš ke koukání," přiznával Ščasný, že úvodních pětačtyřicet minut bylo v podání jeho svěřenců dost bídných.

A to přesto, že se do sestavy vrátil po dlouhém zranění Mahmutovič, který loni na podzim svými výkony a hlavně pak góly táhl Teplice vzhůru.

„Ale já už předem počítal s tím, že jeho výkon nebude optimální a že to ještě nebude starý dobrý Mahmutovič. Měl hodně dlouhou pauzu a je přece jen rozdíl hrát přípravné zápasy a vpadnout do ligy. I tak jsem ho postavil do základní sestavy a on skutečně pár výborných momentů měl. Pro nás je ale podstatnější, že půjde s formou a výkony nahoru," věří Ščasný po remízovém vstupu do ligy na půdě hradeckého nováčka nejen v lepší dny příští bosenského snajpra, ale i celého svého týmu.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.