Hlavní obsah

Matka Češka, byt v Praze, i to jsou kořeny hvězdného Panucciho, po kterém pokukuje Sparta

Tušení letenského kouče Petra Rady je správné... Christian Panucci, jenž by měl být jedním z trenérských adeptů figurujících v hledáčku klubové generality Sparty, má skutečně české předky. A kdyby jen to - dvojnásobný vítěz Ligy mistrů, který je momentálně bez angažmá, v Praze dokonce vlastní luxusní byt a několikrát do roka do Čech jezdí. „Nádherné centrum města, příjemní lidé, spousta krásných restaurací, to vše se mi tady líbí,“ svěřoval se před časem Panucci při zastávce v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z trenérů, který by mohl od nové sezóny vést fotbalovou Spartu, je bývalý italský reprezentant Christian Panucci.

Článek

Poslední trenérské angažmá Panuccimu příliš nevyšlo. V Ternanu, které hraje Serii B, se nedočkal ani začátku soutěže. Vyhrál s ním pohárový zápas, ale před ligovým startem se dostal do rozporů se sportovním ředitelem Larinim a skončil.

I proto má někdejší player milánských Rossoneri a Bílého baletu dost času na to, aby usedal v televizním studiu Canal 5 při fotbalových přenosech z Ligy mistrů a Serie A a společně s Trézéguétem a dalšími bývalými hvězdami je jako expert glosoval.

Dost času má i na svou novou lásku, tanečnici Samanthu Togni, se kterou se seznámil při vystupování v italské verzi pořadu Star Dance. Panucci to v soutěži dotáhl až do finále, kde nakonec skončil pátý.

„Je to super příběh, ale zatím jsme opatrní, což je lepší. V lásce vyžaduji respekt, upřímnost, důvěru a vlastní prostor. Všechny tyto ingredience v našem vztahu jsou, jinak bych s tím příběhem ani nezačala," svěřovala se krásná Samanta v rozhovoru pro časopis Intimita se svým vztahem s Panuccim.

 

“Ci si abbraccia per ritrovarsi interi.” (A. Merini) .. Buon compleanno ❤ #love

Příspěvek sdílený Samanta Togni (@samantatogni),Dub 11, 2017 v 3:33 PDT

Tomu televizní obrazovka vůbec učarovala, takže vystupuje nejen jako expert ve studiu, ale třeba i jako porotce v oblíbené show Surfař.

A přitom se čas od času vrací do Prahy, v jejímž historickém centru si koupil byt. Jeho matka je totiž Češka, která se jako velmi mladá provdala do Itálie. Sportu holdovala i ona, hrála závodně basketbal, takže Christian má geny po ní. Vztah k Praze také.

„Nemohu říct, co se mi v Praze nelíbí a co tady nemám rád. Jsem tady vždy jen pár dnů, takže na nepříjemnosti nemám naštěstí čas," svěřoval se Panucci časopisu Moderní byt, když představoval svůj mezonetový byt v historické části města s krásným výhledem na Prahu. Přiznával přitom, že se při krátkých zastávkách snaží oživit i své kusé znalosti češtiny.

Otázkou samozřejmě je, zda by je ve Spartě uplatnil, protože letenské vedení zatím řeklo jen jedno: „S některými trenéry jsme v průběžném kontaktu."

Zda je mezi nimi i čtyřiačtyřicetiletý bývalý obránce Panucci, jenž s AC Milán a Realem Madrid vyhrál Ligu mistrů, ale hrával i v milánském Interu, Monaku, AS Řím, či Parmě, ovšem nepotvrdilo.

Pro Panucciho by to byla každopádně hodně neznámá štace. On je však na ně zvyklý, protože kdy trenér Fabio Capello přebíral ruskou reprezentaci, vzal si k ní jako svého právě Panucciho. Mimochodem - ty dva pojí letité přátelství, protože Capello to byl, kdo přivedl osmnáctiletého Christiana do AC Milán.

V Rusku oba po dvou letech skončili předčasně v listopadu roku 2014, protože tamní fotbalový svaz jim dlužil obrovské peníze.

Panucci poté zkoušel na jaře roku 2015 štěstí v druholigovém Livornu, a i když s mužstvem nepostoupil do Serie A, pokračoval ještě na podzim, kdy mu srazila vaz prohra s Bari. Na jaře se sice k mužstvu zase vrátil, ale na skok, než přišel další vyhazov.

Poté následovalo Ternano a po něm čekání na nové trenérské angažmá.

Reklama

Související témata: