Hlavní obsah

Meduna ve Spartě skončil, jde do Turecka

VÍDEŇ

Fotbalový útočník Michal Meduna přestoupí ze Sparty Praha do tureckého klubu Vestel Manisaspor. Kluby se předběžně dohodly během úterní podvečerní schůzky v Rakousku, kde je turecký tým na soustředění, ale Sparta stále čeká na oficiální potvrzení kontraktu. Meduna podepsal údajně v novém působišti tříletou smlouvu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kádr Sparty opouští další fotbalista.

Článek

Do kádru nováčka turecké ligy zamířil v krátké době již druhý sparťan; minulý týden do Manisasporu přestoupil obránce Petr Johana. Kluby výši odstupného u žádného z transferů nezveřejnily, ale odhaduje se, že do sparťanské pokladny doputuje něco mezi 40 a 50 milióny korun.

Podařilo by se tak podle všeho pokrýt z větší části nákupy. Nejdražší letní posilou Sparty je útočník Miroslav Slepička, jehož příchod z Liberce stál českého mistra podle zákulisních informací dvacet miliónů korun.

Oficiálně ve čtvrtek

Meduna se okamžitě zapojil do přípravy Vestelu v Rakousku, kde klub z města Manis ležícího nedaleko Izmiru absolvuje první přátelské zápasy. Ve čtvrtek má být jeho přestup oficiálně oznámen. Třiadvacetiletý odchovanec pardubického fotbalu nasbíral na Letné, kam přišel před rokem ze Slovácka, 24 ligových startů a třikrát skóroval. Českou ligou opouští s celkovou bilancí 107 zápasů, šestnáct branek.

Meduna tak bude dalším českým fotbalistou působícím v turecké lize. V Kayserisporu hrají Tomáš Pešír s Erichem Brabcem, který však možná co nevidět znovu změní dres. V Denizlisporu už polyká první tréninkové dávky Radek Dosoudil po boku Tomáše Abraháma, ve stejném klubu loni působil Martin Horák.

Většinu těchto přestupů, stejně jako v případě Johany a Meduny, zprostředkovávala český manažerská agentura Sport Invest. Není vyloučeno, že Meduna nebude posledním hráčem, který během letního přestupního termínu opustí Letnou. Stále více se zdá, že z anglického Fulhamu přistane na stole sparťanských šéfů příznivá nabídka za Tomáše Juna.

Reklama

Související témata: