Hlavní obsah

Měl jsem dát gól. Bod ale bereme, říká po remíze se Slavií brněnský útočník Hladík

Brno

Patřil k hlavním postavám zápasu, v němž brněnští fotbalisté už podruhé v tomto prvoligovém ročníku obrali mistrovskou Slavii o body. Útočník Zbrojovky Jan Hladík byl už v osmnácté minutě utkání faulovaný při odvážném průniku před hranicí šestnáctky mladým brankářem Pražanů Vágnerem, jenž viděl za zmaření gólové příležitosti červenou kartu. Na konci úvodní půlhodiny pak neproměnil po Pachlopníkově akci stoprocentní tutovku. I proto skončilo střetnutí bezgólovou remízou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Slavie Matyáš Wágner (vlevo) fauluje Jana Hladíka z Brna. Po tomto zákroku byl Wágner vyloučen.

Článek

Berete ji, i když jste hráli většinu zápasu přesilovku?

Musíme. Vždyť slávisté jsou i v deseti hodně silní, což ukázali nedávno proti Opavě. Mají mimořádně kvalitní mužstvo. My jsme na ně vyrukovali s hlubokým blokem a snahou nevynechat žádnou příležitost k rychlému brejku.

Zdálo se, že Vágnerovo vyloučení vám hodně pomohlo...

Je to tak. Píchl jsem si balon kolem něj, a on mě jednoznačně fauloval. Myslím, že sudí správně po zhlédnutí videa vyměnil původně žlutou kartu za červenou. Byli jsme od té doby mnohem odvážnější. Vytvořili jsme si šance, škoda jen, že jsme žádnou neproměnili.

I vy jste měl vítězný gól na kopačce...

Je to tak. Ondra Pachlopník mě skvěle našel na malém vápně. Hrozně jsem se na zakončení soustředil. Míč ale přede mnou skočil, a já trefil jen protihráče. To mělo skončit v síti.

Jako jediný ligový tým jste remizovali se slávisty už podruhé a teď v Brně jste od obhájců titulu ani jednou neinkasovali. To je v boji o udržení mezi elitou povzbuzení, ne?

Rozhodně ano. Samozřejmě, že nás to těší. My už ale odteď musíme v honbě za záchranou sbírat po třech bodech za vítězství. Jen tak se můžeme posouvat výš. Snažíme se soustředit sami na sebe a nesledovat příliš výsledky ostatních týmů z konce tabulky.

Považujete za pozitivní, že na rozdíl od řady předchozích utkání rozhodl VAR v duelu se Slavií dvakrát ve váš prospěch?

Jsme za to samozřejmě rádi. Vyloučení Vágnera i nenařízení penalty proti nám po zákroku Čermáka na Zimu však bylo zřejmě naprosto v souladu s pravidly. Naopak zákrok slávistů na Pachlopníka, který zaváněl pokutovým kopem, rozhodčí vůbec u videa neřešili.

Reklama

Související témata: