Hlavní obsah

Miky, chyť to! modlil se chybující Zahustel a pak rozhodl. V kabině jsem mu poděkoval, prozradil

Mladá Boleslav

Málem byl nešťastníkem, končil však jako hrdina. Ve dvacáté minutě dohrávky 4. kola s Jabloncem mladoboleslavský Ondřej Zahustel za stavu 0:0 špatně vyhodnotil situaci a trestuhodně namazal soupeři. Patrik Haitl však tutovku neproměnil. Zahustel pak o deset minut později chybu odčinil vítěznou trefou. Mladá Boleslav porazila Severočechy 2:0 a slaví první body v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi během utkání s Jabloncem.

Článek

„Po třech prohrách jsme si v kabině říkali, že už to musí přijít, že za výhrou musíme jít. Myslím, že to bylo i vidět. Jablonec jsme skoro do ničeho nepustili. Teda až na mou zpětnou hlavičku, kdy jsem jim namazal...," vrátil se k minele 29letý hráč.

Co se stalo? Po dvaceti minutách chtěl odehrát balon hlavou do bezpečí na své obránce. Místo toho namazal Haitlovi. Jablonecký debutant v základní sestavě tak mohl upalovat sám na gólmana. Přízemní střelu ovšem gólman Mikulec vystihl.

„Původně jsem mu chtěl udělat kličku, ale dobře se roztáhl. Zkusil jsem vystřelit kolem něj, ale nevyřešil jsem to dobře," popsal Haitl největší příležitost Severočechů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi a Jakub Podaný z Jablonce.

Pohled druhé strany? „Měl jsem balon odehrát spíš na jistotu, odkopnout ho levačkou nazdařbůh někam dopředu. Chtěl jsem hrát ještě konstruktivně se stopery, ale dal jsem to bohužel moc dlouhý... V tu chvíli jsem si říkal: Miky, chyť to! Naštěstí nás podržel, za což jsem mu o poločase poděkoval. A pak jsem dal i gól, takže jsem chybu trochu odčinil," usmíval se po triumfu Zahustel.

„Škoda, kdybychom naši stoprocentní šanci proměnili, byli bychom v lepší situaci. Naopak po ojedinělém nákopu jsme se nechali přetlačit a dostali branku z prakticky první šance domácích," hořekoval jablonecký trenér Petr Rada. Chvíli před inkasovaným gólem navíc musel sáhnout do stoperské dvojice. Zraněného Kubistu nahradil Jeřábkem. „Měl svalové zranění. Gól padl po krátké chvíli, kdy byl na hřišti Jeřábek, takže možná neměl potřebnou koncentraci," litoval Rada obdržené branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Petr Mikulec v utkání s Jabloncem.

Zahustel rozhodl po půlhodině hry přesnou střelou k protilehlé tyči. Předtím akci i sám založil vyhraným hlavičkovým soubojem. Tím našel Drchala, jenž si šikovně odstavil jabloneckého obránce a míč Zahustelovi vrátil.

„Dlouhé balony od stoperů nebo od gólmana dáváme většinou na mě. Troufám si říct, že v hlavičkových soubojích jsem silný, což se potvrdilo," popsal dobrou souhru s Drchalem. „Vyhrál jsem hlavu a hned šel za míčem. Čekal jsem, že to Drchy buď udrží, nebo mi to prostrčí. Podle mě si míč zpracovával prvním dotekem pro sebe, ale dal si to delší. Naštěstí jsem tam byl já. Důležité bylo, abych si to dal prvním dotekem dobře, což se mi povedlo. Potom už stačilo jen trefit bránu na zadní," pochvaloval si Zahustel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dominik Mašek z Boleslavi se raduje z druhého gólu proti Jablonci.

Ve druhém poločase už Mladá Boleslav kontrolovala hru a v závěru ještě přidala druhý gól Maškem. „Všem se nám malinko ulevilo. Jsem za hráče strašně moc rád. V utkání dnes bylo markantní, jak gradovalo. Od chyby, kdy Husťa málem poslal Jablonec do vedení, a pak nás podržel a dal vítězný gól. Výkon ve druhé půli gradoval. Myslím, že naše vítězství bylo zasloužené. Škoda jen, že jsme si ho nepojistili dřív, protože Jablonec má kvalitní mužstvo a pořád hrozil. Není jednoduché hrát, když po třech kolech nemáte ani bod," oddechl si kouč vítězů Jozef Weber. Po 4. kole to už neplatí, Středočeši si připsali premiérové tři body.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.