Hlavní obsah

Miliony za Benjiho! Tetteh opouští Spartu, bude hostovat v tureckém Malatyasporu

Praha
Aktualizováno

Fotbalovou Spartu opouští útočník Benjamin Tetteh. Třiadvacetiletý ghanský hráč bude v této sezoně hostovat v tureckém Malatyasporu, který má opci na jeho přestup. Sparta informaci oznámila na svém webu. "Už jen ladíme Benjho smlouvu, lékařská prohlídka v pořádku," potvrzuje hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports. Pokud Turci opci uplatní, Sparta může vyinkasovat až 125 milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty Praha během utkání 7. kola Fortuna ligy v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Tetteh přišel na Letnou předloni z Bohemians 1905 a podepsal smlouvu na čtyři roky. Po slibném začátku šly jeho výkony dolů, na startu nové sezony se tak za Hložkem, Julišem a Kozákem stal až čtvrtým útočníkem v řadě.

Ve sparťanském dresu odehrál Tetteh 65 ligových zápasů, v nichž dal 18 gólů. V české nejvyšší soutěži má celkovou bilanci 98 utkání a 21 branek.

Malatyaspor podle informací z hráčova okolí zaplatí za Tettehovo hostování 20 milionů korun. V případě přestupu by za něj Sparta obdržela ještě dalších 105 milionů korun.

O Tetteha se během jeho angažmá na Letné zajímaly také kluby z Anglie, Španělska či Francie. Nakonec míří do Turecka, kde o něj loni v lednu eminentně stál Galatasaray Istanbul.

V uplynulém ročníku turecké ligy skončil Malatyaspor mezi 18 týmy šestnáctý, ale díky uzavření soutěže v sezoně poznamenané koronavirem nesestoupil.

Reklama

Související témata: