Hlavní obsah

Mizerná produktivita, parádní zápisné i vrhač autů. Jak se Sparta předvedla v generálce?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doplatili na mizernou produktivitu. Co jim bylo platné, že si vytvořili spoustu velkých šancí, když proměnili jen jedinou. Trest musel přijít, soupeř z ojedinělé šance vyrovnal. Fotbalisté Sparty tak na závěr soustředění v Rakousku s šestým týmem minulé sezony maďarské ligy FC Paksi jen remizovali 1:1. Pro Pražany šlo o generálku na příští čtvrtek, kdy se ve 2. předkole Konferenční ligy postaví norskému Vikingu. Co všechno se v ní ukázalo?

Foto: sparta.cz

Jan Kuchta (druhý zprava) přijímá gratulace ke své první trefě ve sparťanském dresu.

Článek

Kuchta má nabito - Ač obsazen obráncem, zády k brance si ze vzduchu efektně stáhl Sadílkův centr pod své kopačky a pak suše poslal balon do sítě. První trefa Jana Kuchty v rudých barvách byla vskutku parádní. Jak se dalo čekat, na hrotu nastoupila posila z Ruska osamocena, další útočníci jsou v pořadí.

Celý zápas odchytal Holec - Kdo bude jedničkou mezi tyčemi? Holec, Vorel a Heča se dosud o minuty dělili, celou generálku ovšem odchytal první z nich. Dost velká nápověda, že jako jednička začne Dominik Holec, jemuž v minulé sezoně patřil mezi tyčemi závěr podzimu a začátek jara.

Kapitánem zatím Hancko - Bořek Dočkal ukončil kariéru, je třeba zvolit nového kapitána. K největším adeptům patří Ladislav Krejčí mladší, který však kvůli bolavým zádům nejspíš začátek sezony nestihne. Pásku na rukáv tak zatím navlékl Dávid Hancko, jedna z klíčových postav mužstva.

Sadílek vrhačem autů - Házení dlouhých autů patří ke specialitám dánského fotbalu, každý tamní tým většinou nějakého takového vrhače má. Český reprezentant Filip Novák během působení v Midtjyllandu dokonce bral lekce od rekordmana z Guinnessovy knihy rekordů. Dánský trenér Brian Priske musí být spokojený, že také Sparta s příchodem Lukáše Sadílka našla svého vrhače dlouhých autů.

Panák je zpátky - Věčný smolař Filip Panák má za sebou další dlouhou pauzu kvůli zranění, proti Paksi však nastoupil v průběhu druhé půle a na přivítanou dostal kapitánskou pásku. Základní stoperská dvojice se představila ve složení Zelený - Hancko, inkasovaný gól padl přes střídajícího Vitíka.

Nástupce Adama Hložka obléká dres s číslem 13. Kryštofu Daňkovi nosí vždycky štěstíVideo: Sport.cz

Wiesner ve velkých šancích - Loňský podzim mu vyšel, na jaře dost slevil. Krajní obránce Tomáš Wiesner sice v generálce ze dvou velkých šancí vytěžil pouze nastřelenou tyč, ukázal však, že bude znovu schopný dostávat se do zakončení.

Nejmladší penaltu nezvládl - Z dvojice mladíků z jednoho pokoje dostal Adam Karabec přednost před Kryštofem Daňkem. Karabec by měl hrát větší roli než dosud, ač nejmladší, chopil se i pokutového kopu, jeho exekuci ovšem nezvládl.

Ryneš málem králem - Priske si hodně potrpí na standardní situace, po Dočkalově konci tak bude hledat jejich zdatné exekutory. V závěru se mohl stát nečekaným hrdinou Matěj Ryneš, který z přímého kopu trefil břevno.

Reklama

Související témata: