Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 3:1Mladá Boleslav Příbram porazila a dostala se do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Procházka 1 : 0
60. Kalina 2 : 0
77. Huňa (penalta) 2 : 1
83. Pecka 3 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli nad Přibramí 3:1 a do pondělka, kdy se na Spartě hraje derby pražských „S“, se usadili na čele ligové tabulky. Domácí dostal do vedení v první půli Václav Procházka, ve druhém poločase dopadla do brány také Michalíkem vyražená střela Václava Kaliny. Z penalty za hosty snižoval čtvrthodiny před koncem kapitán Huňa. Konečnou podobu výsledku dal Luboš Pecka.

Článek

„Vstoupili jsme do utkání velice dobře, ostatně tak jako v předchozích zápasech. Snažíme se hrát ofenzivně, proto se soupeři nabízely šance," nechal se slyšet po vyhraném střetnutí kouč domácích Pavel Hapal.

Hosté přijeli se stoperem Müllerem, jenž se na hřišti objevil poprvé od 4. kola, kdy mu loktem zlomil čelist teplický Lukáš. Z domácích měli značný respek, což vyústilo v jasnou převahu mladoboleslavských hráčů.

Müller ještě není v nejlepší formě

„Müller je pro náš tým velmi důležitý. Jako jeden z mála je zkušený. Budeme mu ale muset dát ještě čas, aby se dostal stoprocentně do formy. Tak jak hrál dnes, to nebyla jeho top forma,“ uvědomoval si Morales.

Kouč Příbrami Massimo Morales vsadil v bráně právě na tohoto zkušeného Slováka, ačkoliv měl již v kádru k dispozici Martina Slavíka, jenž do týmu nováčka přišel na půlroční hostování z Teplic. Nebezpečné centry sice do Michalíkova vápna létaly často, on ale musel zasahovat jen sporadicky.

Poté se ovšem tempo vytratilo a divákům byl nabízen nevýrazný fotbal. Z letargie domácí fanoušky vysvobodila až 30. minuta, ve které na Poláčkův centrovaný míč ze standardní situace nejlépe vyskočil Václav Procházka a hlavou otevřel skóre.

Hosté mohli Mladou Boleslav zaskočit hned v úvodu druhé půle, kdy se před osamoceným gólman Müllerem zjevili šestnáctiletý Fantiš a Tomáš Borek. Ani jeden ovšem vsítit vyrovnávací branku nedokázal.

Morales cítil šanci na remízu

„Mladá Boleslav je prozatím nejsilnějším soupeřem, se kterým jsme se potkali. Na její straně byl větší důraz, lepší přístup na míč,“ řekl po zápase hostující trenér Morales. „Za stavu 1:2 jsem věřil, že bychom mohli vyrovnat. Boleslav působila unaveně. Naneštěstí pro nás dala rozhodující gól na 3:1 a utkání tím rozhodla.“ dodal italský kouč.

Po hodině hry do přečíslení spěchali domácí. Po centru z levé strany přiťukl míč před vápnem Rajnoch Kalinovi. Jeho ránu sice Michalík vyrazil, padajícímu míči do brány už ovšem zabránit nedokázal. V 77. minutě se ve vlastním vápně svalil na příbramského Klesu Poláček, a pískala se penalta. Tu s přehledem proměnil kapitán Huňa a snížil tak na 1:2.

O šest minut později střídající Kysela lobem nastřelil břevno, hlavou dopravil míč do sítě na konečných 3:1 Pecka. Papadopulos se pak řítil na Michalíka zcela sám, nepochopitelně po kličce do strany pálil jen do nohou ležící příbramského gólmana.

FK Mladá Boleslav - Příbram 3:1
Branky: 30. Procházka, 61. Kalina, 83. Pecka - 77. Huňa (pen.). Žluté karty: Janíček, Řezníček, Poláček - Knakal. Rozhodčí: Kocourek, Slavík, Gallo. Diváci: 4560. Poločas: 1:0.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček (82. Kysela) - Pecka (89. Táborský), Řezníček (66. Papadopulos).
Příbram: Michalík - Knakal, Müller, Štochl, Mišun - Klesa, Borek (66. Costa), Tarczal, Pleško (60. Kalabiška) - Huňa, Fantiš (62. De Oliveira).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice