Hlavní obsah

Na Spartu zahrát umíme, burcuje před dvojutkáním ostravský mladík. V jednu výhru věří i trenér

Ostrava

Těžký dvojboj čeká v příštích dnech na fotbalisty ostravského Baníku. V osmifinále MOL Cupu se dnes postaví na Letné pražské Spartě (od 17 h) a v neděli vyběhnou na tentýž trávník v rámci utkání 12. kola znovu (od 18 h).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Radim Kučera

Článek

Baníku se v první ligové sezóně po návratu z nižší soutěže nedaří. Vyhrál pouze v úvodním kole na hřišti Brna (3:1), od té chvíle na vítězství čeká. Po 11. kolech je až na 14. místě s jednobodovým náskokem na sestupové pozice. Priority před dvěma zápasy proti odvěkému rivalovi jsou tak jasné. „V poháru trenér určitě protočí sestavu, uvidíme, co přichystá. Půjdeme naplno do obou utkání, nicméně my potřebujeme získávat body především v lize," naznačil útočník Ondřej Šašinka.

Mladý útočník debutoval v první lize před dvěma lety právě proti Spartě. „Myslím si, že na Spartu umíme zahrát. Baník a Sparta jsou velcí rivalové a bude to jiný zápas než ostatní utkání v sezóně," řekl Šašinka, který dostal v nedávném domácím duelu proti Olomouci poprvé v této sezóně důvěru od začátku utkání.

Má tak velkou šanci, že se alespoň v jednom souboji proti týmu z Letné objeví na trávníku opět. „Kubovi Šašinkovi nevyšly dva minulé zápasy a Ondra pracoval velmi dobře jak v tréninku, tak v reprezentaci. Vyhovuje mu více role podhrotového hráče a odvedl proti Olomouci dobrý výkon," chválil 19letého odchovance Baníku kouč Radim Kučera.

Také on upozornil, že priority Baníku jsou po nepodařeném ligovém startu zřejmé. „Věřím, že minimálně v jednom utkání dokážeme nad Spartou vyhrát. Ve fotbale je všechno možné. Máme nějaký cíl, do toho hrajeme pohár. Zkonsolidujeme síly, abychom do konce podzimu dokázali posbírat v lize co nejvíc bodů," řekl Kučera.

Reklama