Hlavní obsah

Naražená žebra a krvavé šrámy. Tvrdý Hradec? Připisoval bych to nešťastné náhodě, soudí Svědík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kádr mají široký, ale výpadek každého klíčového hráče je znát. Pro Slovácko byl nedělní duel na půdě Hradce Králové divoký nejen s ohledem na vývoj skóre. Šrámy či jiná zranění si domů vezou domů minimálně čtyři hráči celku z Uherského Hradiště. Kouč Martin Svědík ale v zákrocích soupeře úmysl neviděl.

Foto: ČTK

Ondřej Šašinka ze Slovácka (v modrém) a Filip Čihák z Hradce Králové ve vzájemném souboji.

Článek

„Michal Kohút má díru v hlavě a asi pět nebo šest štychů, Milan Petržela pak lehčí otřes mozku. Bolí ho hlava a před očima má mžitky. Michal Trávník má naražená žebra. Nemělo by to být nic vážného, ale vím, jak to je s žebry. A Michal Tomič dostal dvakrát nebo třikrát do hlavy, tomu teče krev a přesně nevím. Doufejme, že to nebude u nikoho z nich nic vážného," bilancoval stav kádru Svědík po nedělním duelu v Mladé Boleslavi, kde Východočeši našli svůj dočasný azyl.

Vše začalo už ve 3. minutě, kdy po střetu hlavami se Štěpánem Harazimem zůstal na trávníku ležet Michal Tomič. „Kdyby se první situace trestala, mohlo to být jiné. V zákrocích jsem ale neviděl žádný úmysl. Náš hráč tam byl dřív a soupeř udeřil hlavou do naší. Spíš bych to připisoval nešťastné náhodě," okomentoval moment Svědík. Slovenský krajní obránce se pak do zápasu vrátil s ucpávkou nosu, ze kterého mu tekla krev.

Následně se objevily první problémy u hráče s nejvíce starty v historii ligy Milana Petržely. Ukazoval opět na hlavu, definitivní konec přišel v 15. minutě. Petržela se ocitl na zemi a střílející Tomič ho střelou z první trefil přímo do obličeje. 39letý křídelník musel střídat. nahradil ho Kohút, ale ani on poločas nedohrál. Opět u toho byl Harazim a Kohút opustil hrací plochu s krvavým šrámem.

Středopolaře Trávníka pak donutil střídat o půli střet s Vojtěchem Smržem. To byla jediná situace, kdy se sudí Jan Petřík rozhodl udělit domácím žlutou kartu.

Zápas byl však od začátku tvrdý z obou stran. „Věděli jsme, že Hradec nedá nikou nic zadarmo. Nebyli jsme lepším týmem, náš výkon nebyl dobrý, ale o to více si musíme vážit tří bodů, které jsou vzhledem k naší nejen tabulkové situaci cenné," kvitoval Svědík obrat na 2:1, který ve druhé půli zařídili trefami Marek Havlík a z penalty Ondřej Mihálik.

Zápas neměl s fotbalem moc společného

„Celou dobu jsme se připravovali, že Hradec hraje jednoduchý styl založený na dlouhých balonech, srážení, agresivitě a soubojovém chování. V tom všem jsme zaostávali, byli jsme všude druzí. Jen jsme běhali a ještě dostali nakopáno. Obraz hry byl stejný celý zápas, který neměl s fotbalem moc společného, balon byl více ve vzduchu než na zemi, byl to jeden souboj za druhým. Po první půli, z naší strany šílené, jsme za tři body strašně rádi," prohlásil střelec rozdílové branky.

Kouč Hradce Králové pak kvitoval, že jeho svěřenci předvedli enormní nasazení. „Kluci do toho dali všechno. Bohužel jsme udělali chyby, Slovácko vytěžilo z minima maximum a prokázalo rutinní fotbalovou kvalitu," řekl po domácím nezdaru kouč celku, který vládne Fortuna lize v počtu žlutých karet, v červených je druhý za Jabloncem a ve statistice faulů mu patří třetí příčka.

Reklama