Hlavní obsah

Naštvaný Hapal: Nezasloužili jsme si nic. Havlík? Takové góly nepadají často

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech venkovních výhrách v řadě vyšli na Slovácku bodově naprázdno. Ostravští fotbalisté promarnili v prvním poločase ligového duelu v Uherském Hradišti šance na vstřelení vedoucího gólu, a po brance inkasované krátce před přestávkou už byli horším mužstvem. V souboji týmů, které pokukují po účasti v evropském poháru, nakonec padli 0:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Hapal sleduje svěřence během utkání v Uherském Hradišti.

Článek

„Jsem hrozně zklamaný,“ svěřil se kouč Baníku Pavel Hapal. Podle něj vstoupil jeho tým do střetnutí výborně. „Vypracovali jsme si minimálně dvě stoprocentní střelecké příležitosti. Jenže jsme je promarnili. Místo toho vstřelil na druhé straně nádherný gól Havlík,“ ocenil umístěnou trefu záložníka Slovácka pod vzdálenější spojnici tyče a břevna. „My jsme bohužel takové štěstí v koncovce neměli,“ posteskl si.

Ve druhé půli už Ostravští za soupeřem zaostávali. „Za výkon, jaký jsme předvedli po pauze, jsme si nic nezasloužili. Vázla nám kombinace, v naší hře byla spousta nepřesností. Hodně problémů nám nadělal urostlý Cicilia. Prohrávali jsme i osobní souboje. Domácí nás za to potrestali druhou brankou. Kdybychom šli do vedení my, asi by se utkání vyvíjelo jinak,“ vrátil se Hapal k neproměněným tutovkám Tanka či Buchty.

Jeho fotbalisté se ale i po změně stran dostali do několika nadějně vyhlížejících akcí. „Jenomže jsme je nedokázali úspěšně dohrát. Volili jsme špatná řešení. Jsem pořádně naštvaný,“ tvrdil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka oslavují výstavní trefu Marka Havlíka levou nohou do šibenice.

Baník tak propásl příležitost vyšvihnout se na třetí místo tabulky nejvyšší soutěže. „Samozřejmě nás to mrzí. I kvůli fanouškům, kteří dorazili do Hradiště v hojném počtu,“ litoval ztráty záložník Jiří Boula. „Ještě ale nejsme ani v polovině sezony. V závěrečných třech podzimních kolech budeme chtít uhrát co nejvíc bodů, abychom měli co nejlepší výchozí pozici pro jaro,“ plánoval.

Mrzela ho klíčová první branka Slovácka. „Nám se bohužel nepovedlo dostat balon z našeho velkého vápna. A Havlík to poté trefil skvěle. Takové góly nepadají často,“ pochválil i Boula protihráčovu kopací techniku.

Hapal už hleděl raději dopředu. „Utkání v Hradišti si důkladně rozebereme. Musíme ale pracovat dál. Tabulka je od třetího místa níž pořádně našlapaná. V dalším ligovém zápase nás čeká Plzeň. To bude další mimořádně náročný duel. Možná nám ale bude tak kvalitní soupeř sedět,“ přemítal ostravský trenér.

Reklama

Související témata: