Hlavní obsah

Naštvaný Trpišovský: Reakce týmu na gól? Nechápu! Byli jsme bezemoční, malátní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šok, fiasko. Senzace, obrovská nepříjemnost v boji o titul. To všechno je pro pražskou Slavii sobotní klopýtnutí v Teplicích (1:1). Severočeši totiž byli psychicky dole, prohráli úvodní tři duely na jaře se skóre 1:8, navíc jim chybělo šest důležitých fotbalistů, museli nasadit hráče z béčka. Obranu řídil 19letý stoper Štěpán Chaloupek, vedle něj 21letý Jakub Hora, který hrál ligu podruhé v životě...

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Trenér Jindřich Trpišovský nebyl s výkonem Slavie v Teplicích vůbec spokojený.

Článek
Fotogalerie

„Je to pro nás nečekaná ztráta. Druhá stránka je výkon, který vůbec nebyl dobrý," zlobil se trenér Jindřich Trpišovský, jehož tým se dokázal na Stínadlech prosadit jen Teclem z penalty. Pokud v neděli vyhraje Plzeň na Slovácku, odsune sešívané na druhé místo.

Proč předvedla Slavia především v prvním poločase tak vlažný výkon?

Do utkání jsme vstoupili špatně, hned z první situace šel soupeř sám na bránu a prohrávali jsme. V dalším průběhu první půle jsme byli bezemoční, malátní. Koledovali jsme si o druhý gól.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Fotbalisté Teplic slaví gól Tadeáše Vachouška (vlevo) v utkání se Slavií.

Pramenil bezkrevný výkon z rychlého gólu Teplic nebo z podcenění?

Doufám, že o podcenění se nejednalo. Největším tématem předzápasové přípravy bylo, že jde o ošidný zápas. Soupeř neměl co ztratit, bylo jasné, že bude hrát na brejky. Má na ně vepředu Gninga, který nám dělal problémy. O to víc bylo důležité zvládnout začátek. Což se nestalo. Inkasovaný gól nás srazil, což na některých hráčích bylo patrné. Ale že dostanete gól se prostě ve fotbale stává, mně však nejvíc mrzí reakce týmu.

Byl herní projev v prvním poločase nejhorší ve vaší éře ve Slavii?

Nabízí se to. Ale pamatuju si, že dva roky zpátky jsme v Teplicích také hráli 1:1 a výkon byl hodně podobný. Spíš mě zarazila ta reakce mužstva.

Najdete v utkání vůbec nějaká pozitiva?

Myslím, že výkony střídajících hráčů. Je však lehčí přijít do utkání, když se týmu nedaří. Ale střídající nám pomohli, změnili náš mód. Kdybychom v takovém módu hráli od začátku, zápas by se ubíral jiným směrem. Moc pozitiv celkově ale nebylo.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar kryje penaltu Mickovi Van Burenovi.

Budete vyčítat střídajícímu Hronkovi zahozenou velkou šanci?

Je to zkušený hráč, proto šel na hřiště. Neproměnil velkou šanci. Přihodilo se mu to třetí zápas po sobě. Byl na sebe naštvaný, je emotivní. Právě tohle mi chybělo od některých hráčů v prvním poločase. Opakuje se nám, že jakmile je zápas větší válka, dělá nám toto problémy.

Nedařilo se příliš ani Micku Van Burenovi, přesto šel kopat pokutový kop, který neproměnil...

Možná měl v hlavě, že když naskočil poprvé od začátku, že moc chtěl dát gól. Jeho výkon nebyl dobrý po celý zápas. Na penaltu si ale věřil, na hostování v Liberci i na tréninku je dával pravidelně. Chtěl to tím zlomit, nepovedlo se. Musí nám to vrátit v dalších zápasech.

Reklama