Hlavní obsah

Návrat do Dynama. Fotbalové České Budějovice představily nového majitele

Potvrzeno. Novým majitelem fotbalového klubu z Českých Budějovic se od 1. června stane právník Vladimír Koubek, jenž Dynamo přebírá po skupině akcionářů v čele s podnikatelem Miroslavem Dvořákem.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Novým majitelem českobudějovického fotbalového kubu Dynamo se od 1. června stane právník Vladimír Koubek

Článek

Jihočeský podnikatel se vrací do Dynama po 15 letech, kdy byl místopředsedou dozorčí rady klubu. Od skupiny bývalých vlastníků koupil sto procent akcií. Chce klub stabilizovat a zároveň více spolupracovat s akademií a mít více odchovanců v prvním týmu.

„Sportovní výsledky se nedají naplánovat a čeká nás tvrdá práce. Rozhodně bych teď neřekl, že budeme hrát evropské poháry. Ale chceme se hlavně více posunout ve spolupráci s akademií, v tom máme velké rezervy. Byl bych rád, aby klub byl stabilní nejen sportovně, ale i společensky," uvedl nový majitel.

Zásadní změny v klubu zatím neplánuje. V roli hlavního trenéra by měl pokračovat David Horejš, generální manažer Martin Vozábal se zaměří především na sportovní úsek. „Doteď toho měl na starosti hodně a klobouk dolů před ním, jak to zvládal," uvedl Koubek k Vozábalovi, jenž se staral rovněž o organizační záležitosti.

Koubek nechtěl upřesnit finanční podmínky, za kterých klub získal. „Musím vás zklamat, ale obsah smlouvy je obchodním tajemstvím," řekl na úterní tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: