Hlavní obsah

Nečekám, že by Daněk byl druhým Rosickým. Šanci ale dostane a je na něm, jak se s tím popasuje, říká exsparťan

Mezi letními posilami Sparty nalezneme i jméno teprve 19letého Kryštofa Daňka. O šancích ofenzivního univerzála se v pořadu PŘÍMÁK na Sport.cz bavíme s Milanem Fukalem, který Daňkovu situaci porovnává se svým příchodem do Sparty z Jablonce. „Chodil jsem po městě a mimo stadion s otevřenou pusou…“ přiznává ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Nečekám, že by byl druhým Rosickým, ale šanci dostane, říká o posile Sparty její bývalý hráč v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

 
Článek

Připomeňme, že Fukal přišel do Sparty v létě 1999, okamžitě se prosadil a za rok už odcházel do bundesligového Hamburku. „Měl jsem štěstí v tom, že jsem přišel a hned jsem musel hrát, hned mě hodili do vody," vzpomíná bývalý reprezentační obránce.

„Ohromnou výhodou té doby bylo, že nebyly sociální sítě. Novináři něco psali, ale nemohl se k tomu nikdo vyjadřovat. Teď se vyjadřuje každý ke všemu, minimálně ve sportu, a o to je to těžší pro nynější kluky," hledá rozdíl dnes již 47letý Fukal.

Mejdr hvězdou youtubu? Podívám se, co tam prezentuje hráč, který v uvozovkách nic nedokázal, rýpe exsparťan v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

Ale zpět k Daňkovi. „Když přijdete z Olomouce, ať je to jakkoliv velké město, tak přijdete do velkoměsta, kde je všechno rychlejší. Nároky jsou větší, takže i v tom sportu je to náročnější, zvlášť v devatenácti letech," uvádí na adresu mladého fotbalisty.

PŘÍMÁK s hostem Milanem Fukalem ve fotbalovém studiu Sport.cz.Video: Sport.cz

„Takže určitě nečekám takový progres, že by najednou vystřelil a byl druhým Rosickým," pokračuje Fukal. „Určitě dostane svoje minuty a je na něm, jak se s tím popasuje a jakou pozici si udělá," dodává.

Více najdete ve videu z fotbalového pořadu Přímák, kde Milan Fukal vypráví i humornou historku s Horstem Sieglem. Celý pořad si také můžete přehrát i jako podcast.

Reklama

Související témata: