Hlavní obsah

Nečekaná návštěva. Hvězda NHL přinesla Slovácku štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nezdaru na Slavii a vyřazení z MOL Cupu hledali cestu k bodovému zisku. Před zraky někdejšího kapitána české hokejové reprezentace Jakuba Voráčka zdolali uherskohradišťští fotbalisté v nedělním ligovém utkání Mladou Boleslav 2:1. Na zápas ho pozval kamarád a stoper Slovácka Michal Kadlec, který ve druhé půli vstřelil hlavou rozhodující gól.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lamin Jawo z Boleslavi a Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek

„Dal jsem Kubovi vstupenky. Má v Hradišti přítelkyni, a tak tady teď občas pobývá. Přinesl nám štěstí. Doufejme, že bude chodit častěji. Vždycky ho na stadionu rádi uvítáme," usmíval se Kadlec, který v nejvyšší soutěži skóroval po dvou letech a podruhé po návratu do Slovácka.

„Trefil jsem po Sinjavského centru balon ideálně čelem do protipohybu brankáře. Byl to důležitý gól, o to větší radost z něj mám. Vrátil nás na vítěznou vlnu. Všem se nám ulevilo. Je to pro nás aspoň malá náplast na to, že neobhájíme prvenství v poháru," svěřil se.

Podle hradišťského kapitána byla výhra zasloužená. „Hlavně ve druhé půli jsme měli navrch. Utkání moc krásy na těžkém terénu nepobralo, ale v této chvíli jsou pro nás nejpodstatnější body. Upevnili jsme si čtvrté místo a udobřili fanoušky," těšilo Kadlece.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček během utkání s Finy v rámci turnaje České hokejové hry. Archivní foto

Po třízápasovém trestu za červenou kartu se vrátil na lavičku Slovácka kouč Martin Svědík. „Bylo to ku prospěchu. V poločase nás dokázal probudit a nahecovat. Určitě nám v předchozích utkáních chyběl. Umí vždycky najít ta správná slova, jak nás popíchnout k lepšímu výkonu," tvrdil Kadlec.

Reklama