Hlavní obsah

Nejdřív derby rozhodl, v jeho závěru mladý kapitán klokanů trnul. Nemohli jsme dopustit, aby Zlámal přišel o primát

Praha

O kapitána přišli klokani ještě před startem ligového jara. Josef Jindrišek si před cestou do Olomouce zlomil na tréninku zánártní kůstku, nohu dostal na pět týdnů do sádry a chybět bude zřejmě celé jaro. Trenér Pivarník tudíž musel řešit, komu svěří pásku místo něho. Rozhodl se pro Daniela Krcha, a jak první dva duely ukázaly, volil dobře. „Vážím si toho a snažím se mužstvo táhnout za výhrami,“ přiznával třiadvacetiletý stoper a kapitán pražských Bohemians poté, co jediným gólem rozhodl derby s Duklou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Daniel Krch z Bohemians (druhý zleva) se raduje z gólu.

Článek

Zdálo se, že kapitán Jindřišek bude pro Klokany nenahraditelný. Vždyť na podzim nechyběl v sestavě ani minutu, mužstvo dirigoval, táhnul a hlavně, když bylo zapotřebí - dával důležité góly. Třeba z pokutových kopů, na které chodil vždy a za jakéhokoli stavu.

„Tak na penaltu bych si netroufnul, ale Pepu Jindřiška se v roli kapitána snažím zastoupit. Neodvážím se vyslovit nahradit, protože on je velkým bojovníkem a skutečným vůdcem, ale chci táhnout mužstvo za výhrami jako on."

Balón do sítě donesl

V derby s Duklou se to Krchovi podařilo, neboť on to byl, kdo vstřelil jediný a tudíž vítězný gól.

„Spíše jsem balón do sítě donesl, než abych ho tam střelil. Sice nadvakrát a se štěstím, ale přece se říká, že štěstí přeje připraveným. A já v tu chvíli připravený byl. Na rozdíl od některých předchozích situací, kdy jsem po standardních situacích špatně načasoval výskok a bránu neohrozil," glosoval trefu, která jeho týmu dopomohla ke třem bodům a tudíž k zažehnání největších záchranářských starostí.

„Odskočili jsme od mužstev u dna tabulky a vytvořili si od nich určitý bodový odstup, ale v klidu být nemůžeme. Musíme se co nejdříve dostat ke třiceti bodům, abychom měli v závěru soutěže klid a ligovou jistotu," uvědomuje si Krch, k čemu musí jako nový kapitán spoluhráče burcovat.

Každá série jednou skončí

Vědomí, že klokani neprohráli už sedm zápasů v řadě, by mu k tomu mělo pomáhat, rostoucí sebedůvěra rovněž.

„Samo sebou že bychom chtěli v úspěšné sérii pokračovat co nejdéle, i když nám je jasné, že i ta naše jednou skončí. Ale na to teď nemyslíme, stejně jako nemáme v hlavě to, že jsme neprohráli už sedm utkání. Do každého střetnutí jdeme s tím, že v něm chceme bodovat, což nám ke šňůře pomáhá," nechával nahlédnout do myšlení svého i svých spoluhráčů.

I o přestávce derby s Duklou tomu tak bylo. „Útočili jsme na bránu, za níž fandí kotel našich fanoušků, a proto jsme šli do druhé půle naplno. S tím, že musíme odpor Dukly zlomit a gól dát. Vyšlo to, hosty jsme zmáčkli a vítěznou branku dali," pochvaloval si Krch.

Hrošša si při rohu pohlídali

V samém závěru mu ale přece jen zatrnulo. Dukla totiž kopala rohový kop a do šestnáctky klokanů se hrnul i její brankář Hroššo. Mladému kapitánovi Bohemians v tu ránu bleskla hlavou vzpomínka na podzimní utkání na Julisce, kdy k podobné situaci rovněž došlo a hlavičkující brankář Zlámal v poslední minutě zachraňoval klokanům remízu.

„Nechtěli jsme dopadnout podobně, jako Dukla, takže jsme si Hrošša pohlídali a on se k centrovanému míči nedostal. Museli jsme to udělat i kvůli Zlámalovi, aby o svůj střelecký primát nepřišel. Poděkovali jsme mu vlastně i prvním čistým kontem, který jsme v této sezóně uhráli. Pochopitelně i jeho velkou zásluhou," kvitoval výhru i uhájenou nulu kapitán Bohemians Daniel Krch.

Reklama

Související témata: