Hlavní obsah

Nejistá sezona. Sparta nebude prodávat permanentky na jaro

Aktualizováno

Kdo ví, jak budou vypadat týdny příští... Fotbalová Sparta se každopádně rozhodla, že nezahájí prodej permanentních vstupenek na jarní část sezony. Na vině je aktuální pandemická situace s koronavirem a omezení, která pro sportovní akce platí. Celoroční permanentní vstupenky má podle vyjádření klubu přibližně šest tisíc fanoušků. Pokud by se situace během jara výrazně zlepšila, uvažovala by Sparta třeba o prodeji vstupenek v balíčku na několik ligových zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Děti fandí Spartě během duelu s Rangers.

Článek

Starosti se českým klubům v přípravě na jaro jen kupí. Prvoligový tým Sparty má v neděli odletět na soustředění do Španělska, zájezd však musí dobře zvážit. Třeba Plzeň ve čtvrtek s ohledem na panující situaci plánované soustředění ve Španělsku raději zrušila a zůstane doma, kde také odehraje zbývající přípravné zápasy.

V jednom už letenský klub jasno má. Vzhledem k aktuální pandemické situaci a omezením, která pro sportovní akce platí, se rozhodl, že nespustí prodej permanentních vstupenek na jarní část sezony.

"Aktuálně se dá velmi těžko odhadnout, jak se budou v průběhu jarní části měnit protiepidemická opatření a zda bude možné na stadion vpustit větší množství fanoušků. Při případném rozvolnění opatření bude pro klub prioritou umožnit vstup na stadion majitelům celoročních permanentních vstupenek. Těch je přibližně šest tisíc," vysvětluje Sparta svým příznivcům na klubovém webu.

Sparta si v přípravě poradila s Chrudimí 5:0. Trefil se i nováček v sestavě Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

„V této chvíli neexistuje žádná jistota, kolik fanoušků bude moci v průběhu jara na stadion. Kdybychom nabízeli na jarní část sezony další permanentky, vnímal bych to jako trochu nefér chování vůči majitelům celoročních vstupenek. V závěru podzimu přišli o šanci chodit na zápasy, jakmile to bude možné, musejí to být právě oni, kterým vstup přednostně umožníme," argumentuje marketingový ředitel klubu Kamil Veselý.

V průběhu podzimu mohli permanentkáři v plném počtu přijít na všechny zápasy, tedy kromě posledních dvou kol proti Liberci a Bohemians Praha 1905. Na tato utkání už platila omezená kapacita 1000 diváků, navíc směli přijít jen očkovaní fanoušci (nebo po prodělání covidu). Aktuálně je toto omezení dál platné.

„Pokud by se situace s pandemií v průběhu jara razantně zlepšila, uvažovali bychom například o prodeji vstupenek v balíčku na několik ligových zápasů. Nešlo by tedy o klasickou permanentku, ale o vstřícný krok k fanouškům, kteří by chtěli mít na dané duely své místo na stadionu jisté. Nicméně teď tato varianta není na pořadu dne," dodává Tomáš Křivda, ředitel komerčního úseku a člen představenstva Sparty.

Reklama

Související témata: