Hlavní obsah

Nejprve ho okradli o kopačky, pak o body. Neomluvitelné, hřímá Coufal

Také ve druhém soutěžním zápase po sobě, do něhož zasáhl, mohl ofenzivní obránce skórovat. Jenže zatímco na Slovensku si svůj první reprezentační gól připsal, proti Pardubicím za stavu 1:1 neuspěl. Fotbalisté ligového nováčka tak mistra senzačně obrali. „Neomluvitelné. Taková šance musí být gól,“ sype si Vladimír Coufal popel na hlavu. Právě v sobotu si přitom připsal jubilejní 100. zápas za Slavii...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal ze Slavie právě zahodil šanci v utkání proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Prožívá hektické dny. Proti Slovákům podal v Lize národů parádní výkon a připsal si vítěznou trefu. Hned po vítězství 3:1 se ovšem dozvěděl, že z obavy o další šíření koronaviru se mužstvo rozpouští.

„Hrozná doba a hrozná situace. Jsem rád, že jsme aspoň zvládli zápas a vyhráli. Ostatní stojí za prd," ulevil si slávistický obránce Vladimír Coufal.

Z Bratislavy tedy zamířil do domácí karantény do Prahy, jenže návrat mu osladili zloději. Brzy po ránu mu před domem ukradli nové tři páry oblíbených kopaček.

„Zkusím sílu Twitteru. Dneska ve 4 ráno před naším domem u garáže mi někdo z auta vytáhl slávistickou tašku s číslem 5. Byly v ní troje nové kopačky Puma Ultra s popisem Hanička a Nicolas s číslem 5 a českou vlajkou. Na kamerovém systému jsou vidět dva kluci v černém," napsal okradený Coufal na sociální síti.

Jak se v sobotu večer ukázalo, krádež byla špatným znamením. Sešívaní první zápas po pauze nezvládli. V sousedním Ďolíčku, kde hostují Pardubice, senzačně ztratili s ligovým nováčkem první body v sezoně.

Utkání jim úplně nesedlo

„Bod je určitě málo. Utkání nám úplně nesedlo, ale měli jsme zápas zvládnout, i když jsme nehráli dobře," kaboní se.

Právě Coufal přitom mohl v 81. minutě rozhodnout. Naběhl si do vápna na Musův centr, jenže koníček hlavou skončil nad brankou.

„Mou šanci bych nesváděl na štěstí, ale spíš na um. Chtěl jsem míč tlačit hodně do země, a nakonec jsem ho do ní zatlačil tak, že jsem si skoro trefil kopačky..." kroutí hlavou.

„Možná jsem trefil ještě někoho před sebou, ale tohle musí být gól. Stejná chyba, jako kdybych vzadu uklouzl a dostali jsme potom gól. Neomluvitelné," uvědomuje si osmadvacetiletý hráč sebekriticky.

Facku dostali sešívaní ještě včas. V úterý 22. září je doma čeká první zápas play off Ligy mistrů, v němž se střetnou buď s dánským Midtjyllandem, nebo švýcarským celkem Young Boys Bern.

Podle Coufala ztráta s Pardubicemi mužstvo nerozhodí.

„Jsme dost zkušený tým, abychom z jednoho zápasu nedělali nějaké závěry. Samozřejmě si ho rozebereme, ukážeme si, co jsme měli udělat lépe, ale nemůže na nás zanechat stopy," ujišťuje slávistický Robocop.

Reklama

Související témata: