Hlavní obsah

Nejstarší hráč ligy Zavadil bude sportovním manažerem Opavy, s kariérou však nekončí

Nejstarší hráč první fotbalové ligy v historii Pavel Zavadil se od 1. ledna stane sportovním manažerem SFC Opava. Záložník slezského klubu, jemuž bude na konci dubna 43 let, však nevyloučil, že bude souběžně dál hrát.

Foto: Opava SFC, ČTK

Pavel Zavadil se stane sportovním ředitelem SFC Opava

Článek

"Už když jsem prodlužoval hráčskou smlouvu, hovořili jsme o mé budoucnosti. Jsem rád, že jsme se domluvili a mohu pokračovat v SFC. Jsem tady moc spokojený, navíc si myslím, že tenhle klub má obrovský potenciál," uvedl Zavadil na webových stránkách Opavy.

"Chceme klub dostat výš. Udělám maximum, abych tomu pomohl, ale je to o práci nás všech. Pracují tady lidé, kterým absolutně důvěřuji. Věřím, že společnými silami pomůžeme posunout klub nahoru," podotkl odchovanec Olomouce, v jejímž dresu odehrál v roce 1998 první ligový zápas.

Roli sportovního manažera nyní zastává asistent trenéra Radoslav Kováč, který funkci v září převzal po odchodu Aloise Grusmanna do Baníku Ostrava.

"Už dopředu jsme avizovali, že tohle je pouze dočasné řešení. Pavel se společně se mnou v posledních týdnech účastnil jednání s hráči, aby si osahal novou roli. Jsme na jedné vlně, jednoznačně bude přínosem. Na nás teď je, abychom Pavla plnohodnotně nahradili na hřišti," řekl Kováč.

"Jménem Slezského FC je mi obrovskou ctí pogratulovat Pavlovi k jeho neuvěřitelné kariéře. Věřím, že tak, jak byl úspěšný na hřišti, se mu bude dařit také mimo něj. Máme podobný pohled na fotbal, směřování klubu a rozumíme si i lidsky. Jsem přesvědčen o tom, že nám pomůže," prohlásil ředitel klubu Jaroslav Rovňan.

Zavadil v říjnu v zápase s Teplicemi (2:1), k němuž nastoupil ve 42 letech, pěti měsících a čtyřech dnech, překonal dosavadní ligový rekord brankáře Jaromíra Blažka, který byl do té doby nejstarším fotbalistou v historii nejvyšší domácí soutěže. Připustil, že bude i po Novém roce připraven týmu dál pomoci i na hřišti.

"S trenérem (Kováčem) už jsme se bavili, že bych se možná v lednu ještě částečně připravoval s mužstvem a byl připravený, kdyby náhodou něco hořelo, ale jinak se chci naplno ponořit do nové role. Vím, že mě čeká spousta práce," uvedl Zavadil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: