Hlavní obsah

Nezodpovědnost a hloupost, lamentoval Horváth, když viděl zbytečné vyloučení i penaltu

Praha

Výborný výkon. Jenže pouze čtyřicet minut. Pak zkrat obránce Kingueho oceněný červenou kartou zmařil veškerou snahu fotbalistů Příbrami, kteří v dohrávce 14. kola nejvyšší soutěže ve středu v Českých Budějovicích nakonec domácím podlehli. Jihočeši totiž početní převahu dokonale zužitkovali (2:1). Středočeši tak nepotvrdili bodový zisk z úvodního jarního duelu proti Plzni a zůstávají předposlední.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Příbrami Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

„Jsem zklamaný, protože jsme hráli jeden z nejlepších zápasů pod mým vedením. Tedy čtyřicet minut. Do červené karty jsme byli velice dobří. Vstřelili jsme gól, sbírali odražené balony, byli silní na míči a dobře jsme bránili," chválil trenér Pavel Horváth svůj tým, který se už po pěti minutách ujal vedení.

To se Filip Zorvan proháčkoval pokutovým územím a jeho střílený centr z levé strany si domácí brankář Drobný srazil do vlastní sítě. „Budějovice jsme evidentně zaskočili. Domácí nevěděli, jak na nás. Byli jsme jasně lepší," mínil čtyřiadvacetiletý záložník, pro něhož šlo o první ligovou trefu.

Musel ji ještě posvětit videorozhodčí, protože domácí reklamovali ruku v pokutovém území Příbrami, která předcházela následnému rychlému výpadu. Marně. „Trošku jsem se bál, aby mi sudí branku nevzali," přiznával Zorvan, jenž však dost možná bude mít na kontě vstřelených gólů stejně nulu s ohledem na zásadní zásah Drobného. „Stejně převládá pachuť z výsledku. Jsme jako děti," posteskl si Zorvan.

Jeho spoluhráč Kingue totiž krátce před pauzou nesmyslně fauloval Brandnera a viděl červenou kartu. „Jednalo se o rozhodující okamžik zápasu a důvod, proč jsme nezískali v Budějovicích ani bod," měl jasno Horváth. „Dvakrát jsme vyrobili stejnou chybu, potřetí jsme za ni pykali," nechápal příbramský trenér. „Nechci nikoho ve čtyřiadvaceti letech kritizovat. Ale je hrozné, co jsme schopní nabídnout soupeři. Červená karta, nesmyslná penalta," brblal Zorvan.

V deseti sice středočeský tým dál kladl odpor, ale ubránit se narůstajícímu tlak bylo složité. „Převaha sice gradovala, ale nemyslím, že by si domácí připravili stoprocentní šanci," tvrdil Horváth. „O přestávce jsme se vydýchali, změnili systém hry a domácí jsme do žádné extra šance nepustili," přisadil si Zorvan.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Olivier Kingue (číslo 33) z Příbrami dostává červenou kartu od rozhodčího Milana Matějčka. Na trávníku leží faulovaný Patrik Brandner z Českých Budějovic.

Vysvobozením tak pro Dynamo byla kosa Cmiljanoviče na unikajícího Čoliče a následný pokutový kop, který proměnil sám faulovaný. „Penaltu jsme Budějovicím darovali naší hloupostí. A když jsme záhy inkasovali podruhé, bylo hotovo," věděl Horváth.

Hříšníka Kingueho zřejmě čeká trest. Vždyť červenou kartu viděl jen před pár týdny. V úvodu listopadu při souboji s Ostravou mířil předčasně do sprch už po čtyřech minutách. „S vedením i realizačním týmem vše probereme, protože se to opakuje. Chyby k fotbalu patří, ale je potřeba umět podřídit se týmu. Jeho chování sráží mužstvo," durdil se Horváth nad prohřeškem kamerunského zadáka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články