Hlavní obsah

Nově složený útok Sparty exceloval, Tetteh klidně oželel hattrick

Praha

Poradili si i bez kapitána. Nově složený útok fotbalové Sparty při absenci Josefa Šurala exceloval. V dohrávce 12. kola nejvyšší tuzemské soutěže na hrotu Pražanů v souboji s Mladou Boleslaví nastoupil Matěj Pulkrab po boku Benjamina Tetteha a do přestávky zařídili tříbrankový náskok. Sparta pak vítězství v průběhu druhé půle kontrolovala, nakonec slavila výhru 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Benjamin Tetteh a Matěj Pulkrab oslavují gól na 3:0 během utkání s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Reprezentant Šural kvůli čtyřem žlutým kartám nastoupit nemohl. Mladí útočníci ho ovšem náramně zastoupili.

„Potřebovali jsme po předešlých výsledcích bezpodmínečně vyhrát, ideálně vše podpořit dobrým výkonem a naladit se na další zápasy, což se podařilo," lebedil si jednadvacetiletý Matěj Pulkrab, který otevřel skóre zápasu.

Nedávno dal gól v pohárovém duelu v Polné, v lize se však od návratu z Liberce trefil poprvé.

„Měl jsem obrovskou motivaci, protože jsem dlouho nedal branku v nejvyšší soutěži, a navíc jsem moc nehrál. Když už jsem dostal šanci od první minuty, chtěl jsem se náležité ukázat," neskrýval Pulkrab, který sice naskočil v základní sestavě už do prvního utkání podzimu, ale následně se zranil a dlouhou dobu jen paběrkoval v roli střídajícího hráče.

Společně nastoupili poprvé

Start v zahajovací sestavě po boku Tetteha mu šel k duhu. „Myslím, že naše spolupráce fungovala. Měli jsme jasně dané úkoly a byť jsme společně nastoupili poprvé, s přibývajícím časem jsme se na hřišti zlepšovali," přemítal Pulkrab. „Hráli jsme spolu už v tréninku, když jsme se na Boleslav připravovali. Mám pocit, že na hřišti naše souhra klapala. Matěj je silný v soubojích, vyhověli jsme si," říkal jednadvacetiletý Benjamin Tetteh, který šestým a sedmým zásahem v ročníku zajistil Spartě ještě před pauzou komfortní pozici.

Ghaňan mohl vyrukovat po hattricku, za stavu 3:0 však přenechal penaltu Kangovi.

„Hlavní je tým, ne moje bilance. A případné exekutory pokutových kopů máme určené již před zápasem," ujistil Tetteh.

„Benjaminovi se aktuálně daří střelecky, což se projevuje na jeho klidu. Výkonnostně jde nahoru," chválil Pulkrab produktivního spoluhráče. „Doufám, že i já jsem trenérovi výkonem proti Boleslavi zamotal hlavu směrem k dalším zápasům a bude mít důvod přemýšlet o mém nasazení. I když je jasné, že sestava se asi bude hodně lišit i podle soupeřů," usmíval se Pulkrab.

Šetřit ohrožené, nebo nešetřit...?

„Pracovitostí, pohybem a důrazem Matěj naší hře pomohl, odvedl spoustu práce i pro ostatní. Podal výborný výkon," chválil útočníka Zdeněk Ščasný, trenér Sparty, která po pauze nepřipustila žádnou komplikaci.

„Trenér nás upozorňoval, abychom hráli dál stejně, což se podařilo, byť skóre jsme výrazně nenavýšili. Ale většinu času jsme trávili u velkého vápna soupeře a mohli být v klidu," lebedil si Pulkrab, když si s parťáky vychutnal děkovačku.

Sparta se posunula na třetí příčku, čeká ji ovšem těžký program. Příště hraje ve Zlíně, kde se jí dlouhodobě nedaří, pak už ve velkém derby přivítá Slavii.

„O to je vítězství nad Mladou Boleslaví důležitější. Ve Zlíně nás čeká těžký zápas. A moc se těším na derby, což je největší duel české ligy," avizuje Tetteh.

Letenským komplikuje život disciplinární ohrožení. Právě Tetteh a Costa mají na kontě tři žluté karty, Kanga už dokonce sedm.

„Hodně se teď budu zamýšlet nad složením sestavy pro příští utkání. Nejen kvůli Pulkrabovi, ale také s ohledem na karetní ohrožení před derby," nezastírá Ščasný.

Reklama