Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Slovácka se stal Levý

PRAHA

Novým koučem fotbalistů Slovácka se podle předpokladů stal sedmačtyřicetiletý Stanislav Levý. S klubem ve čtvrtek v Uherském Hradišti podepsal smlouvu do 30. června 2007. Bývalý trenér Viktorie Žižkov a sportovní ředitel Blšan Levý nahradil ve funkci slovenského trenéra Ladislava Molnára, kterého vedení klubu ve středu kvůli špatným výsledkům odvolalo.

Článek

Ve Slovácku se změní i asistent. Luďka Zajíce nahradí bývalý obránce Baníku Ostrava Jiří Jurásek, který naposledy trénoval ve druholigových Prachaticích a nyní působil v roli skauta Českých Budějovic.

"Slovácko má kvalitní tým a současné postavení v tabulce tomu neodpovídá. Realita je ale taková, že je s deseti body na třináctém místě. Je před námi náročný program a soupeři budou kvalitní týmy z čela tabulky," uvedl na dnešní tiskové konferenci Levý, jenž bude nováčkem mezi prvoligovými trenéry. Premiéru si odbude v sobotu proti Teplicím, v dalším kole hraje jeho tým na Slavii.

Konkrétní úkoly nedostal

Levý má za sebou hektické dny. Ještě v neděli v roli sportovního ředitele Blšan sledoval utkání právě se Slováckem, které skončilo remízou 1:1. Ve středu po poledni dostal z Uherského Hradiště nabídku.

"Mnoho času na rozmyšlenou jsem neměl. V Blšanech jsem neměl s uvolněním problémy, byl jsem domluven, že v případě nabídky k trénování budu volný," uvedl Levý. Při podpisu smlouvy nedostal od vedení klubu žádné úkoly na konkrétní umístění. Zástupci Slovácka však nic nechtějí měnit na předsezónních cílech.

"Trenéra Levého jsme angažovali proto, abychom přerušili nepříznivou sérii. Nemíníme slevit z toho, co jsme si vytýčili," řekl sportovní ředitel klubu Rudolf Baránek. "Chceme hrát do pátého místa v tabulce. Podmínky, které naši hráči mají, ani nemohou dovolit jiné umístění. Hrát okolo desátého místa by bylo luxusem. A jsme ještě v poháru, i odtud vede cesta do Evropy," uvedl.

Levý trénoval i v Německu

Baránek přiznal, že měl v hledáčku více trenérů. "Nebylo by korektní uvádět další jména. Použiji novinový titulek z osmdesátých let. 'Levý je ten pravý', psalo se, když byl Levý povolán do reprezentace," prohlásil.

Levý by chtěl se Slováckem hrát atraktivní fotbal. "Tým je kvalitní a vyrovnaný ve všech řadách. Krůček po krůčku se chceme zlepšovat," řekl Levý. Po tiskové konferenci byl představen hráčům a od 16 hodin vedl první trénink před sobotním zápasem s Teplicemi.

Levý měl blízko k trenérskému angažmá v první lize už v roce 2000 v Teplicích, ale nakonec dostal přednost Petr Rada. Pak trénoval Viktorii Žižkov ve druhé lize, loni na podzim byl propuštěn. Během hráčské kariéry proslul v 80. letech jako nekompromisní obránce Bohemians, za národní tým odehrál 25 zápasů. V závěru kariéry hrával v Německu, kde také začal s trenérskou dráhou. Ve druhé lize vedl TeBe Berlín, působil i v Hannoveru a Saarbrückenu.

Reklama

Související témata: