Hlavní obsah

Očekávaný přestup, Trávník se vrací na Slovácko natrvalo. Ryneš se ve Spartě drží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Očekávaný transfer. Michal Trávník se na začátku léta zapojil do přípravy se Slováckem, kde v minulé sezoně ze Sparty hostoval. Oba kluby se nyní domluvily na podmínkách přestupu, devětadvacetilý fotbalový záložník se tak na trvalo stěhuje do Uherského Hradiště. Naopak mladý Matěj Ryneš se zatím v kádru Sparty drží.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník ze Sparty Praha během přípravného utkání s SK Líšeň.

Článek

Letenskou kapitolu uzavřel. Odchovanec klubu z Uherského Hradiště definitivně přestupuje domů. Devětadvacetiletý středopolař Michal Trávník oblékal dres Slovácka i v poslední sezoně, kdy v modrobílém dresu hostoval. Teď v klubu podepsal smlouvu do léta 2026.

„Jsem rád, že se oba kluby dohodly a mé roční hostování se změnilo v přestup. Rozhodla kombinace faktorů, jednak jsem odchovancem Slovácka, je zde skvělá kabina a s rodinou jsme chtěli zůstat doma. Navíc věřím, že bychom mohli navázat na poslední sezony, to znamená držet se v ligové tabulce nahoře a zabojovat o poháry," říká Michal Trávník na klubovém webu.

Ve Slovácku působil už od mládeže. V 17 letech v Uherském Hradišti debutoval v nejvyšší soutěži. V roce 2015 přestoupil do Jablonce. Po čtyřech letech pak přestoupil do Sparty, kde se ale trvale neprosadil. V sezoně 2021/2022 hostoval v turecké Kasimpase. Uplynulý ročník pak prožil na hostování právě ve Slovácku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Ryneš ze Sparty Praha.

V nejvyšší české soutěži odehrál 11 sezon. Pětinásobný český reprezentant si připsal v lize 240 startů. Zaznamenal v nich 22 gólů a 36 asistencí.

Slovácko také patří k řadě klubů, které mají zájem o dalšího sparťanského záložníka, mladého Matěje Ryneše. Ukázal se na hostování v Hradci Králové, také Votroci by o něj nadále stáli. Zdá se však, že Ryneš na podzim dostane šanci v letenském áčku.

„Neřekl bych, že je tohle téma definitivně uzavřené, ale jeho příchodu dáváme menší procento. Byl tu na hostování, dohoda byla na rok. Se Spartou jsme v kontaktu, ale zatím to vypadá, že se tam udrží v kádru," líčí situaci Jiří Sabou, sportovní manažer Hradce Králové.

Reklama

Související témata: