Hlavní obsah

Od experimentu se dvěma "K" v útoku si Trpišovský sliboval víc. Myslel, že Slavia bude nebezpečnější

Praha

Zajímavý experiment. Nezvyklý a od slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského překvapivý. V sobotním ligovém duelu proti Liberci nejenže vůbec poprvé postavil do základní sestavy letní akvizici Michaela Krmenčíka, ale dokonce určit, že bude operovat na hrotu útoku. Nejlepšímu střelci svého týmu Janu Kuchtovi pak přisoudil roli podhrotového útočníka v naději, že tento experiment vyjde a spolupráce dvou „K“ bude fungovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta se postaral o druhou branku Slavie

Článek

„Myslel jsem, že takto budeme nebezpečnější," netajil kouč mistrovského celku navzdory výhře 3:1, že měl o experimentu přece jen jiné představy.

Přinesl sice důležitý druhý gól, který po akci Krmenčíka vstřelil Kuchta, jenže u jednoho střeleckého zápisu nakonec zůstalo. O další dvě branky se podělili Bah a Olayinka.

„Kuchta se v prvním poločase na novém místě sestavy hledal, protože pro něho o velkou změnu. Krmenčík naznačil své přednosti, podstupoval souboje, udržel míč, ale i on musí přidat," byl hlavně v prvním poločase z výkonu obou svých „K" Trpišovský dost rozpačitý.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Jindřich Trpišovský měl svým svěřencům co říct

„Věřil jsem totiž, že oba budou v pokutovém území soupeře cítit víc. Nehráli jsme ale dobře po stranách, neprosazovali se v soubojích jeden na jednoho, takže jim chyběl potřebný servis," přičítal slávistický trenér vinu celému svému mužstvu.

„Měli jsme si vytvořit větší tlak," podotkl.

Po změně stran, kdy Liberec vycítil šanci na případný bodový zisk, začal myslet víc na ofenzivu, snažil se srovnat skóre, a proto hru otevřel, se i výkon Krmenčíka a Kuchty zlepšil.

„A zlepšení vyústilo v Kuchtův gól, takže jsem nakonec víceméně spokojený," hodnotil Trpišovský experiment, k němuž sáhl a v praxi si ho vyzkoušel. Nechtěl ale mluvit o tom, zda se z experimentu stane běžná praxe a zda Slavia bude s Krmenčíkem na hrotu a Kuchtou operujícím, za ním nastupovat častěji.

„Je to jedna z variant. Trochu jiná ingredience do naší hry," pravil mnohoznačně s tím, že Krmenčík a Kuchta jsou spíše siloví a soubojoví útočníci a z toho bude vycházet jak ve svých úvahách, tak při skládání sestavy.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice