Hlavní obsah

Od záchrany sezony nás dělila vteřina, litoval jablonecký útočník Chramosta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od nedělního zápasu Jablonce v Českých Budějovicích to mezi oběma kluby kvůli zmlácenému fanouškovi hodně jiskří a shodou okolností se také oba týmy na dálku utkají v posledním kole o účast v prostřední skupině. Rozhodly o tom góly v nastavení v Jablonci i Brně.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš uděluje svým hráčům pokyny.

Článek

Jablonec inkasoval s Olomoucí vyrovnávací gól na 2:2 ve čtvrté minutě přidaného času. Naopak Budějovice v Brně srovnaly na 1:1 ve třetí minutě nastavení.

„Vypadalo to docela nadějně, ale přišel poslední nákop, prohrály se asi dva souboje, odražený balon a gól. Mrzí nás to. Obzvlášť když Budějovice na konci taky daly gól... Je to pro nás takový dvojitý trest," litoval útočník Jan Chramosta vyrovnávacího Víta Beneše z poslední akce zápasu.

Desátý Jablonec tak dělí od dvanáctých Českých Budějovic jen tři body. A pokud tým Davida Horejše ve 30. kole podlehne na hřišti Bohemians a Dynamo doma porazí Pardubice, Severočechy díky lepším vzájemným zápasům v tabulce přeskočí. Chramostovi a spol. však stačí k jistotě v Ďolíčku i remíza.

„Vteřina nás dělila od toho, abychom zachránili sezonu, což pro nás znamenalo nehrát skupinu o udržení, naším cílem byla prostřední skupina a byli jsme k němu hodně blízko. Bohužel, nepodařilo se. Pořád máme výhodu, protože to máme ve svých rukách a pojedeme si to uhrát na Bohemians," pověděl Chramosta.

S parťáky má s Budějovicemi horší vzájemnou bilanci kvůli nedělnímu výprasku na jihu Čech 1:5 (na podzim Jablonec vyhrál 3:0), při kterém pořadatelská služba brutálně zmlátila fanouška Jablonce.

„Na záběry toho jsem ani nekoukal, násilí mi nedělá dobře... Ale podle reakcí to bylo hodně špatný a ze strany Budějovic nezvládnutý. Tohle na fotbalové stadiony určitě nepatří," konstatoval nejlepší střelec Severočechů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Jan Hanuš a jablonecký Jan Král na konci zápasu s Olomoucí.

Proti Sigmě vstřelil již čtrnáctý gól v sezoně. Skóroval už po čtvrthodině hry, když využil špatné rozehrávky gólmana Macíka, který chyboval i v předchozím duelu s Teplicemi. „Dneska jsem z něj necítil tu jistotu. Koukali jsme samozřejmě na videa a chyby jsme viděli. Úkolem bylo na něj tlačit, což i v první gól vyústilo. Dobře jsme si ho tam nahnali, on mi přihrál, míč jsem si jen zpracoval a povedlo se mi to dát k tyči. V té době šlo o důležitý gól, ale v konečném výsledku znamená jen bod," pověděl Chramosta.

Právě on deset minut před koncem nastartoval soupeře k vyrovnání, když fauloval v šestnáctce Breiteho a Chytil z pokutového kopu snížil na 1:2. „Byla to chyba. Vracel jsem se, viděl tam volného hráče, který si balon přede mnou píchnul a já mu šlápnul na nohu, o tom žádná. Jen jsem kouknul, jestli k tomu došlo ve vápně, což bylo, takže penalta bohužel byla," uzavřel Chramosta.

Reklama